Диана Тонова е новият лидер на БСП - София

0
Тя е избрала 19 гласа повече от съперника си Габриел Вълков
Тя е избрала 19 гласа повече от съперника си Габриел Вълков Снимка: БСТВ

Тя е избрала 19 гласа повече от съперника си Габриел Вълков

Диана Тонова е новият лидер на БСП - София. Тя е била избрана от делегатите на градската конференция с 82 гласа, информира "24 часа".

Тя е избрала 19 гласа повече от съперника си Габриел Вълков - лидерът на младежката организация на левицата, получил подкрепата на 63 от делегатите.

Първоначално кандидатите бяха над 10, но повечето от тях са си направили отвод в началото на заседанието. Сред тях са са бившият лидер на социалистите в София Калоян Паргов, депутатите Георги Свиленски и Христо Проданов, юристката и бивш общински съветник Милка Христова, както и настоящият съветник Иван Пешев.

В 17:00 часа ръководството на БСП ще даде брифинг в централата на партията на "Позитано" 20, където ще обявят окончателните резултати, както и какъв ще е съставът на новия градски съвет.

До вътрешните избори се стигна след като общинските съветници на БСП подкрепиха кандидата за председател на Столичния общински съвет на ПП-ДБ-СС Цветомир Петров, за да се отпуши работата на СОС след тримесечния блокаж заради липсата на председател. Това обаче ядоса централното ръководство и в края на февруари обявиха, че свалят доверието си от съветниците и насрочват предсрочни вътрешни избори. В цялата страна структурите на БСП ще проведат пълен отчетно-изборен цикъл през есента, който ще завърши с избор на нов председател на партията.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари