Калоян Паргов разкри защо БСП загуби изборите

0
Лидерът на БСП - София посочи най-голямата грешка за неуспеха на партията
Лидерът на БСП - София посочи най-голямата грешка за неуспеха на партията Снимка: БГНЕС

"Днес трябва да направим една равносметка за София. Трябва да изберем дали ще продължим да тънем в една друга реалност, или ще работим за промяната. В София само се режат лентички, но като мръднеш извън централните булеварди и попадаш в другата реалност".

Това каза в сутрешния блок на БНТ Калоян Паргов, лидер на БСП-София.

"Не отчетохме, че резултатите на президентските избори няма да са достатъчни, за да спечелим парламентарните. В тези избори корпоративният и административният вот изиграха своята роля. Ние пълнехме залите с емоция и желание, а ГЕРБ събираха фирмите.

БСП също допусна грешки. Най-голямата е, че допуснахме да ни вкарат в калъпа на антиевропейска партия. На тези избори за първи път магистралите и градежите не надделяха над темата за доходите. Ние поставихме тази тема на масата и тя беше подхваната от всички партии. Това показва, че промяната се случи и наложихме един нов дневен ред. Нищо, че БСП загуби изборите. Нашата работа в парламента ще е да припомняме на всички за техните обещания за повишаване на заплати и пенсии, както и за икономиката
", каза още Паргов.

"Репликата за демокрацията беше извадена от контекста. Колегата Зарков е младо момче и очевидно умората от предизборната кампания си оказа своето влияние. Аз искам да благодаря на всички, които гласуваха за БСП в София. Направихме добра кампания, която ще е много добра основа за бъдещето.

В следващия парламент ще бъдем още по-незаобиколим фактор. България вече няма да е същата. В парламента няма да има смазващо мнозинство на партия ГЕРБ и нейния лидер. Всеки ще трябва да спазва обещанията, които е дал в предизборната борба, а ние ще следим за това
", категоричен беше Паргов.

Източник: БНТ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Мъж, който си прави сам мусака и пълнени чушки, на практика е недостъпен!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари