Детски хирург от Украйна лекува в Русе

4
Д-р Игор Прохоров пристига у нас през 2022 година, бягайки от войната
Д-р Игор Прохоров пристига у нас през 2022 година, бягайки от войната Видео: NOVA

Д-р Игор Прохоров пристига у нас през 2022 година, бягайки от войната

Детски хирург, избягал от войната в Украйна, намери място за реализация в Русе. След като е издържал нужните изпити за легализиране на дипломата си, докато е живял в Пловдив, д-р Игор Прохоров намира своя дом в университетската болница "Медика".

В ефира на "Здравей, България" по NOVA д-р Прохоров разказа, че е дошъл от Харков в Пловдив през 2022 г. Болницата, в която работил в Украйна, била силно увредена при ракетен удар и това принудило медика да потърси бъдеще в България. Последвала е и покана от болницата в Русе да започне работа при тях.

Административният директор на УМБАЛ „Медика” Алисе Муртезова заяви, че общо 8 украински специалисти – лекари и медицински сестри, вече работят в лечебното заведение. За да могат да практикуват у нас, те държат и изпит по български език. Муртезова призова те да бъдат провеждани по-често, за да се съкратят сроковете за легализиране на дейността им.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    9
    Виждам
    Виждам един добър човек.Добре че е успял да избяга.Може да се учуди и стресне от нашата здравна система и ограбването и ,но пък и той може да е човека някой ден който да я поправи и успее да възстанови и защити.Завършил е в СССР и е било безплатно.Много политици,депутати са завършили безплатно в Русия,те и техните родители.Мълчат.Това се забрави.Защо така? Пълно е с демократи и седесари с руски университети и институти зад гърба си.Лошо,лошо,неблагодарна работа.Това не е добро възпитание.
  • 2
    8
    турски, украински, какво...
    В тая т. нар. „болница“ винаги са ви нужни субтитри. Справка: циганората на лоената топка!
  • 6
    7
    Точен
    Четох че на територията на България в момента има седемдесет хиляди живущи Украинци .всички ако работят като този Криза за работна ръка няма да има . Ама повечето са на наш гръб . Нищо против този човек всички са учили в СССР и наши лекари също и са добри специалисти мнението е от среща с такива .успех му желая .
  • -1
    6
    Русе
    Нека да кажат от болницата как признаха специалността му? По какви критерии? Нали става реч за държава извън ЕС! Да не се окаже , че само на думи е лекар със специалност (най-веероятно с фалшива диплома която въобще не може да се провери)
  • 0
    5
    Spermaman
    Въпреки че съм за Велика Русия в този конфликт, адмирации към Хирурга! Не си струва да умреш заради богатството на олигарсите. И нека Хирурга да се огледа и да види какво постигна бългейрия за 15 години еурочленство и отан. Нека да види заради какво си прецакаха държавата, и дали си струваше. Подсказка, бългейрия извън 5-6 областни града е след като 10 годишна война. Дори разбитата Сърбия след истинска война е по-добре.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари