Мъж пострада, след като балон с хелий гръмна в дома му

2
Мъжът предупреждава всички, които си купуват такива балони, да внимават
Мъжът предупреждава всички, които си купуват такива балони, да внимават Снимка: Фейсбук

Мъжът предупреждава всички, които си купуват такива балони, да внимават

Детски балон с хелий гръмна в дома на семейство от Пловдив и изгори млад мъж.

За това сигнализира семейство Шопови във Фейсбук. Пострадалият мъж предупреждава всички, които си купуват такива балони, да внимават, защото не са безопасни.

"Внимавайте при закупуването на летящи детски балони!!

На празника на розата в град Казанлък имаше един господин, който продаваше балони от тези "летящите". Имаше всякакви - Спондж Боб, Елза, Батман, Барби и те така шарени и весели, блещукащи в детските очи. Дъщеря ми естествено поиска и ѝ взехме един Бъгс Бъни. Много беше щастлива, игра си с него, радва му се, но като повечето деца бързо ѝ писна, но все пак не го хвърлихме (хаха, дал съм 10лв. я) и го пуснахме в хола по тавана.

Няколко седмици се рееше в хола, но една сутрин го намерих на земята. Изкарах го на терасата смачкан и ПОЧТИ ПРАЗЕН. Седнах до него да изпуша една цигара, но за беда огънчето падна и последваха три огнени гръма - главата и двете уши. Добре, че малката беше вътре с майка си. Целият бях обгорен, късите ми панталони се разтопиха върху мен. Как не ослепях - не знам.

Пояснение: По закон тези балони се пълнят с Хелий, който е незапалим газ, който е по-лек от въглеродният диоксид, който издишаме, НО да подчертая, НО нашият ТЪРГАШ безскрупулно е напълнил балона с Водород - Понеже е в пъти по-евтин, също така имат практика да пълнят балоните с метан, също по-лек газ каращ балони да летят нагоре. Цял роман написах. Благодаря за вниманието и отделеното време (да видим колко от нас са прочели докрай. В коментарите сложете по една усмивка да се чудят другите за какво е и да прочетат.

Следващия път като видя такъв продавач ще му платя балона да отиде настрани и да го спука със запалка. Да видим Хелий или нещо друго има вътре. Ето какво ми причини Бъгс Бъни", пише потърпевшият и споделя снимки от причинените му от балона изгаряния.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    2
    ...
    М, да и водородът и хелият са по-леки от останалите газове (от въздуха), но единият е запалим, а другият - инертен. Обаче не мога да разбера, как газът, който е толкова по-лек от въздуха, че издига и теглото на самия балон, след като излезе от балона „полазва“ по пода и чака огънчето „за беда“ да падне та да се възпламени. Нещо друго е станало с възпламеняването. Обаче за останалата част съм съгласен и също възмутен. В една нормална държава на такъв търговец, щеше да му е взет лиценза и щеше да плати медицинските разходи на пострадалите, не и в нашата разградена кочина.
  • 2
    1
    ...
    Да, пълнят ги с метан, за по-евтино...
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари