Детската градина ще е безплатна за циганчета?

5
Нова стратегия за интеграция на децата от ромски произход и привличането им в училище готвят от образователното министерство
Нова стратегия за интеграция на децата от ромски произход и привличането им в училище готвят от образователното министерство

Нова стратегия за интеграция на децата от ромски произход и привличането им в училище готвят от образователното министерство. В момента тя минава през процес на съгласуване във ведомството и ще бъде публикувана за обществено обсъждане в най-кратки срокове.

Сред най-важните акценти е ранното обхващане на малчуганите в детска градина - още от 4-годишна възраст, обяви Робърт Джераси, съветник на образователния министър Тодор Танев  Проф. Тодор Танев е роден през 1957 г. в София. Завършил е социология ... към профила .

"Предвид негативните демографски тенденции можете да си представите каква катастрофа ще е, ако тези млади хора нямат образование и квалификация", каза Джераси.

"Ще направим среща и със сдружението на общините. Вече разговаряхме с кметовете на Кюстендил и Етрополе. Важно е да бъде осигурен достъп на децата от ромски произход в детските градини. Местните власти могат да поемат изцяло издръжката на децата, които посещават забавачка, където има възможност", посочи съветникът на Танев.

Той обясни, че ще търсят съдействие и от неправителствени организации, чиито доброволци да помагат с отглеждането на ромски деца - като например ги вземат и връщат по домовете им, пише "Преса".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари