Деца, преборили онкозаболявания, спечелиха 26 медала в Москва

0
25 българчета бориха конкуренция от 500 деца
25 българчета бориха конкуренция от 500 деца

25 българчета, преодолели онкозаболявания, се завърнаха в началото на седмицата с 26 медала от т.нар. Игри за победители в Москва.

В състезанието участваха 500 деца от 15 държави, информира БНР.

По всеобщо мнение, малките участници са били победители още преди заминаването си, защото са се справили с много по-голямо изпитание - онкологично или онкохематологично заболяване. 10-годишният Александър е със златен медал във футбола, разказва майка му Галя. Той се е готвил цяла година за състезанието, с помощта на свои приятели.Освен футбол, другите дисциплини са били плуване, стрелба, шахмат и тенис на маса.

През април за първи път Сдружение „Деца с онкохематологични заболявания“ организира национален етап на съревнованието в курорта Камчия, а най-добрите спортисти заминаха на финалите на стадиона на ЦСКА-Москва.Награждаването на победителите в 10-ото издание на Игрите за победители бе отново в препълнена зала, а с българчетата този път бе и ултрабегачът Краси Георгиев, който им помага вече две години.

През 2018 г. Краси издържа набелязаните 36 часа на бягаща пътека в столичен мол, а тази година отново бяга благотворително - в продължение на 55 часа в Пловдив.Репортаж по темата чуйте в звуковия файл.   

Източник: БНР
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари