Дете подпали военно окръжие във Владивосток

1
Исках да извърша нещо хулиганско, заявил третокласникът
Исках да извърша нещо хулиганско, заявил третокласникът

Исках да извърша нещо хулиганско, заявил третокласникът

Осемгодишно момче подпали военно окръжие в източния руски град Владивосток. За това съобщава базираното в Нидерландия издание "Москоу таймс", цитирано от Glasnews.bg.

Третокласникът е влязъл в гараж на институцията и е подпалил намиращите се там мебели. Детето е хванато бързо от полицаите. Пред разследващите той казал: "Исках да извърша нещо хулиганско".

Огънят е изгаснал от само себе си. Нанесени са незначителни материални щети. Момчето има проблеми с психиката. Въпреки това, на майка му бе съставен акт за пренебрегване на родителските задължения.

От началото на пълномащабната война в Украйна (24 февруари 2022 г.) в Русия бяха запалени над 100 военни окръжия. В страната имаше две големи вълни от палежи. Първата бе след обявяването на мобилизацията през септември миналата година. Втората вълна бе в началото на 2023 г., след като властите въведоха електронни повиквателни заповеди и затегнаха наказанията за неявяване във военните окръжия.

По-голяма част от палежите са извършвани от жени и пенсионери. "Имаше и случаи, когато подпалвачите ставаха жертви на мошеници. Престъпниците са заплашвали хората с разправа с техни роднини или им обещавали да ги отърват от кредити", допълни "Москоу таймс".

Генералната прокуратура в Москва заяви, че ще разглежда палежите на военните окръжия като терористични актове. От 31 присъди, издадени за подпалване на окръжия, 12 са по раздела на Наказателния кодекс "Тероризъм.

Наказанията за подпалване на военни окръжия варират от шест месеца до 19 години лишаване от свобода.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари