Дете и шестима възрастни са новозаразените с КОВИД-19 в Русе

0
Вчера е починала 82-годишна русенка с положителна проба за коронавирус и с множество придружаващи заболявания
Вчера е починала 82-годишна русенка с положителна проба за коронавирус и с множество придружаващи заболявания

Още едно момиче на 6-годишна възраст от Сливо поле, което е посещавало детска градина „Мечо Пух“, е с положителен PCR тест за коронавирус. Детето е без оплаквания, чувства се добре и е поставено под домашна карантина

Това показват данните на Регионалната здравна инспекция за последното денонощие. Така случаите на коронавирусна инфекция в детската градина станаха 14, от които 9 души са от персонала, 5 са деца. Новите случаи на COVID-19 в областта са седем. Освен споменатото дете сред тях са двама мъже на 37 и 47 години от гр. Ветово и село Голямо Враново. Те са без сериозни оплаквания и са оставени под домашна изолация.

Другите четири случая са от гр. Русе. Става дума за 61-годишна жена, двама мъже на 22 години, както и за 55-годишен мъж. От тях единствено 55-годишният мъж е хоспитализиран в инфекциозното отделение на Университетска болница „Канев“. Симптомите, които проявява, се изразяват предимно в повишена телесна температура, суха кашлица, силна отпадналост. За момента той е в стабилно състояние.

От началото на пандемията диагностицираните с COVID-19 в областта са 356, като понастоящем активни са 69 души. От тях 19 са на болнично лечение, а 50 са под домашна изолация.

От активните случаи 43% са мъжете, а жените са 57%, което като бройка е съответно 30 и 39. Подобно е и разпределението при всички заболели от началото на пандемията. 206 са жените, а мъжете са 150, което в проценти е респективно 58% и 42%.

За изминалите 24 часа има и още петима излекувани пациенти, което означава, че от началото на пандемията излекуваните от COVID-19 в Русенско са вече 268. Сред излекуваните е и една от санитарките, работеща в дом за стари хора „Възраждане“, което означава, че всички 10 души от персонала там, които се разболяха от коронавирус, са вече излекувани. Излекуваните обитатели от социалното заведение остават 74.

През вчерашния ден е починала 82-годишна жена от гр. Русе. Тя е била приета в инфекциозното отделение на УМБАЛ „Канев“ с положителен PCR тест за коронавирус. Жената е била и с множество придружаващи заболявания, сред които неврологични, сърдечно-съдови, както и диабет. Ръководството и служителите на Областна администрация Русе изказват съболезнования на роднините и близките на починалата. До момента починалите от област Русе, които са били с COVID-19, станаха 19, като девет от тях са от дома за стари хора „Възраждане“.

Областният оперативен щаб е в постоянен контакт с всички институции на местно, регионално и национално ниво ежедневно следи ситуацията с разпространението на COVID-19 в региона.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари