Десислава Иванчева заплаши със съд Сливенския затвор

3
Часове, след като излезе във фейсбук информацията за заведеното дело от Иванчева, тя получи час за зъболекар на 29 май
Часове, след като излезе във фейсбук информацията за заведеното дело от Иванчева, тя получи час за зъболекар на 29 май Снимка: Facebook

Часове, след като излезе във фейсбук информацията за заведеното дело от Иванчева, тя получи час за зъболекар на 29 май

Излежаващата присъдата си за подкуп в Сливенския затвор Десислава Иванчева, бивша кметица на столичния район "Младост", съди администрацията на затвора, че не ѝ осигурява лекарства и лечение от стоматолог. Това обявиха в официалната ѝ фейсбук страница нейни представители.

"Уважаеми медии в Сливен,

Скъпи приятели на Деси Иванчева,

Утре (14.03.), около 13:00 ч. Десислава Иванчева ще бъде конвоирана до Административния съд Сливен.

Тя е завела дело за бездействие от страна на администрацията на затвора, която държи в ръцете си здравето и живота ѝ.

Неведнъж Деси ви е споделяла, че от години има образование на хипофизата, което се контролира с лекарства, за да не прерасне в злокачествено. Към момента молбата ѝ, заедно с всички болнични изследвания през годините е оставена без разглеждане, а тя съответно без животоспасяващите я лекарства.

Освен това Деси скоро може да остане без зъби. Молбата ѝ за адекватно лечение от пародонтолог също е забавена няколко месеца.

Медиите и всеки, който желае и има възможност да види Деси в Сливен за малко, може да го направи във вторник (14.03), около 12:30 - 13:00 ч. пред съда", пише в страницата на Иванчева.

Бившата кметица и нейната заместничка са осъдени, че са взели 70 хиляди евро подкуп от строителния предприемач Александър Ваклин, а Дюлгеров е бил посредникът. Цялата сума, която искали от бизнесмена, е 250 хиляди евро. После я намалили на 187 хиляди евро, като 70-те хиляди, дадени на 17 април 2018 година, били първият транш.

Иванчева обаче няма да остане в затвора 6 години, защото се приспада времето, когато е задържана и под домашен арест. Иванчева изкара в ареста 8 месеца. После мярката ѝ беше променена на домашен арест. Без право да напуска дома си остана до юни 2021 година. Така че от присъдата вече е излежала 2 години и 45 дни и остават малко повече от 3 години. След по-малко от година ще има право да поиска предсрочно освобождаване.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    4
    Аз
    Браво! Само така ще се пречупи наглото поведение и наглите привички на тези там дето до сега така са правили щото не е имало такива като нея.
  • 1
    3
    ГЛАСУВАЙТЕ УМНО!!!
    Репресиите на банкянската Тиква и Каскешеф! Мислете и ГЛАСУВЙТЕ! Никога повече ОПГ ГРОб=ДПС във властта!
  • 6
    2
    Асен
    Предприемача защо не е осъден
  • 10
    1
    Пишете ясно , господа !
    Коя година и е уредено посещение при зъболекар ! Тази или следващата 2024 година ?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари