Десислава Атанасова: Ще бъдем миролюбива опозиция

1
ГЕРБ били готови да помагат на управляващите
ГЕРБ били готови да помагат на управляващите Снимка: Архив

ГЕРБ-СДС ще бъде миролюбива опозиция в парламента и ще даде нужния толеранс на евентуално управляващо мнозинство

Това заяви председателят на парламентарната група Десислава Атанасова по време на откриващото заседание. Тя заяви, че се надява всички политически сили да подходят смирено и отговорно в името на създаване на редовно правителство като първа крачка за излизане от кризата. Предложи при приемането на държавния бюджет за следващата година да бъде ползван опитът и експертизата на кадрите на партията, като даде заявка тя да участва активно при взимането на решения.

"Още от днес можете да разчитате на разумно и коректно отношение от коалиция ГЕРБ-СДС. В 47-ото Народно събрание ще бъдем опозиция на очертаващото се ляво-либерално мнозинство. Не възприемаме ролята си на опозиция като политически инструмент за нагнетяване напрежението в обществото. Нужни са разумни решения, обществено единение и политическо съгласие. Като управляващи ние бяхме подложени на непрестанни атаки. Наясно сме колко е важен подходът на опозицията към управляващото мнозинство. Разбираме я като способност да сме разумен коректив.", каза Атанасова, цитирана от Дневник.

Тя добави, че първия проект за решение, който ще внесе групата, е мораториум за теглене на държавен дълг. Припомни думи на Асен Василев, че след спиране на корупцията в бюджета ще влизат по 8 млрд лева на година.

"Очакваме през 2022 г. тези пари да бъдат предвидени в бюджета и да бъдат разходвани за подобряване на качеството на живот на българските граждани. Иначе това е била предизборна лъжа", каза Атанасова.

Тя отбеляза, че на днешния ден преди 15 г. е създадена партията и благодари на всички членове и избиратели на партията въпреки приложена по думите ѝ репресия.

"Носим отговорност пред близо 600 хил. избиратели, които очакват ясни позиции и непримиримост към неспазването на законите. Пожелаваме успех на преговарящите партии и ги призоваваме да не пропускат възможност да търсят диалог с опозицията за важните решения за обществото. Следващите няколко месеца да не хабим енергии в лични нападки и обиди, конфронтация и реваншизъм", обобщи Атанасова.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари