Деси Радева: Голямата любов на Румен е изтребителят!

0
Лепях етикети на рибни консерви, а циганите ме учеха да играя кючек
Лепях етикети на рибни консерви, а циганите ме учеха да играя кючек Видео: bTV

"Липсва ми да сме просто Румен и Десислава! Преди инагурацията бях по-щастлива!"

"Съгласих да се участвам в предаването, защото то се казва "Втори план", а аз може би съм втори план на президента".

Това каза в предаването "Втори план" по bTV Десислава Радева.

"Аз съм една нормална жена и си имам кусури. Родена съм в Бургас и дойдох в София 1989 година. Исках да кандидатствам журналистика, но нямаше как, защото нямах две публикации в медиите. Реших да обмисля какво точно искам и майка ми ми намери работа. Лепях етикети на рибни консерви в Бургас. След два месеца работа вече знаех, че трябва да кандидаствам и да се махна от тази фабрика, при цялото ми уважение към всички, които работиха там. Научих много неща там. Циганите ме учиха да играя кючек, но казаха, че не ставам за нищо. Влязох в Лесотехническия университет, но след втората година разбрах, че и това не е моето призвание. Влязох в УНСС и завърших "Финанси и кредит".

Работих сервитьорка, докато учих. Със Слави Трифонов се запознах в студентски град. Доведе го моята съквартирантка. Това бяха много гладни години и тогава ядохме филии с мас и салам. Исках да емигрирам от България, но Слави беше човекът, който ме навиваше най-силно да не го правя. Не знам дали ми направи услуга", разкри Радева.

"С Румен Радев се запознах през 1987 година, далеч преди Военновъздушните сили. Аз бях манекенка и тогава се запознахме на едно мое ревю на 8 декември. Явно съм му направила впечатление тогава и той е продължил да ме издирва. Намерил е училището ми и дойде и ми каза: "Дължиш ми танц". После идваше в нас, разговаряше с майка ми, говориха си за книги, а на мен ми помагаше по математика. Станахме много близки приятели. Харесах го като човек. Аз заминах за София, а той остана при голямата си любов - МиГ 29. Това наистина е неговата истинска любов - изтребителят. След това в годините се виждахме два или три пъти.

Имаше страхотно доверие между нас и работата ми във ВВС ни събра отново. Като започнах работа там, аз направо трептях. Това са хора, които са се клели да служат на България и са готови да дадат живота си за нея. Моята основна цел беше да повдигна самочувствието на тези хора.

Другата ми цел беше сплотяването на екипа. Когато Румен Радев напусна, тези мъже плакаха. Не мога да кажа как пламна любовта. Тя сама си знае работата. Не знам как се случи. Двамата дори бягахме от това, но то се случи. Щастливи сме, макар че напоследък нямаме време да седнем и да поговорим", каза още съпругата на президента.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари