Десетки ученици от СУ "Христо Ботев" се включиха в обучение по гейм дизайн

0

Обучението е по проект "Креативност" 

Повече от 90 ученици от 9 до 12 клас на СУ "Христо Ботев" присъстваха днес на иновативните обучения, организирани от „Креативен център Русе“. Лекторите представиха обучителната програма по основи на гейм дизайна, разработена от ARC Academy, като по време на срещата запознаха възпитаниците на учебното заведение с основните етапи в разработването на игри, съобщиха от общината. 

Участниците в срещата дискутираха различните позиции в гейм индустрията и ключовите умения, необходими за работа в сферата на креативните индустрии.

Основната цел на проведената среща днес бе да предизвика интереса на младите хора към индустрии с висока добавена стойност и да ги мотивира да останат да живеят и да се развиват в Русе.

Проектът „Креативност“ се реализира по програма „Знание и растеж“ на Фондация „Русе – град на свободния дух“ и се осъществява с подкрепата на фирма Еконт Експрес.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари