Депутатите удължиха Бюджет 2022 до 31 юли

0
Министерството на финансите не подкрепи предложението общините да могат да харчат по-голяма част от бюджета си
Министерството на финансите не подкрепи предложението общините да могат да харчат по-голяма част от бюджета си Снимка: Dunavmost

Министерството на финансите не подкрепи предложението общините да могат да харчат по-голяма част от бюджета си

Депутатите приеха окончателно удължаването на трите основни бюджета - на държавата, на общественото осигуряване и на Здравната каса, предава БГНЕС.

Министерството на финансите не подкрепи предложението общините да могат да харчат по-голяма част от бюджета си, но поиска да ползва пари от фискалния резерв. Депутатите одобриха и двете искания на министерството, но забраниха да се харчат пари от Сребърния фонд.

След като се изхарчват пари от фискалния резерв, те се възстановяват при получаване на приходи от данъци.

От Министерството на финансите ще направят изчисления дали е по-изгодно да ползват парите от фискалния резерв или да взимат заем.

С удължения бюджет се увеличават пенсиите от юли по швейцарското правило, както и досега.

Минималната пенсия става 523.04 лева, а максималният размер на гарантираните вземания при фалит на работодателя - 1950 лева.

С удължаването на бюджета се гарантира и помощ от 300 лева на година за родителите с деца във втори, трети и четвърти клас

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари