Депутатите се скараха, още преди да са приели дневния си ред

0
Народните представители не могат да се разберат по точките в дневния ред на Парламента
Народните представители не могат да се разберат по точките в дневния ред на Парламента Снимка: БТА

Народните представители не могат да се разберат по точките в дневния ред на Парламента

Депутатите започнаха днешното пленарно заседание със спор по дневния ред. Поводът беше включването в дневния ред за разглеждане на законопроекти за промени в Изборния кодекс. Предвижда се това да бъде точка втора в петък, след провеждането на редовния парламентарен контрол, предава БТА.

Още преди депутатите да са приели дневния си ред, Милен Матеев от "Продължаваме промяната" предложи 9-та точка да отпадне, тъй като още дори не е влязла в комисия. "Не се срамувам, че за мен е кауза да не върнем хартиената бюлетина и да не върнем манипулациите при изборите", обясни той.

Йордан Цонев направи обратно становище, а Мустафа Карадайъ излезе на парламентарната трибуна, като призова правилата да се спазват и промени в дневния ред да се предлагат чак след като той бъде приет. Това се и случи след гласуване на народните представители.

Йордан Цонев посочи, че тази точка ще бъде придвижена по Правилника за организацията и дейността на Народното събрание и ако в петък не отговаря на него, няма да бъде гледана. "Г-н Матеев, от ДПС сме тези, които въведохме машинното гласуване", обърна се той към колегата си депутат от ПП.

От БСП пък поискаха точката за предоставяне на военна помощ за Украйна и проектът за купуване на нови изтребители да отпаднат от дневния ред.

Надежда Йорданова от ДБ също поиска точката за промени в Изборния кодекс, която е предвидена за петък, да отпадне.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари