Депутатите приеха три законопроекта за промени в Закона за българското гражданство

0
Подобряват се възможностите за придобиване на българско гражданство по натурализация от лица, които са получили разрешение за постоянно пребиваване на основание извършени инвестиции при условията и по реда на Закона за чужденците в Република България
Подобряват се възможностите за придобиване на българско гражданство по натурализация от лица, които са получили разрешение за постоянно пребиваване на основание извършени инвестиции при условията и по реда на Закона за чужденците в Република България Снимка: БГНЕС

Депутатите приеха три законопроекта за промени в Закона за българското гражданство, предаде репортер на Агенция "Фокус"

Народните представители одобриха законопроект, внесен от депутати от ДПС, ГЕРБ и "Обединени патриоти". С измененията се цели да се създаде актуална инвестиционна рамка, отговаряща на нуждите на икономиката и на световните тенденции, както и да се подобри контрола върху инвестициите.

Подобряват се възможностите за придобиване на българско гражданство по натурализация от лица, които са получили разрешение за постоянно пребиваване на основание извършени инвестиции при условията и по реда на Закона за чужденците в Република България. Предлага се отпадане на възможността за придобиване на българско гражданство чрез вложение в държавни ценни книжа, сключване на договор за доверително управление с лицензирана кредитна институция или увеличаване на инвестицията до два милиона лева.

Народното събрание прие и два законопроекта, предложени от Министерски съвет.

Двата проектозакона целят да се прецизират правилата по придобиването на българско гражданство, както и да се осигури правна яснота относно прилагането на разпоредбите, които се отнасят до Обединеното кралство като държава – членка на Европейския съюз, както по време на преходния период, така и след изтичането му.

Отхвърлен бе законопроектът на "Воля". Със него се целеше да се хармонизира българското законодателство с изискванията на Европейската конвенция за гражданството, както и да се облекчи процедурата по придобиване на българско гражданство от лица с български произход, живеещи зад граница.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари