Деница Сачева: До края на годината ще има предсрочни изброи

0
Това управление не помага с нищо на държавата
Това управление не помага с нищо на държавата Снимка: NOVA

Това управление не помага с нищо на държавата

Вотът на недоверие трябва да бъде даден от българските граждани. Това управление не помага с нищо на държавата. Антиинфлационните мерки са си чисто проинфлационни мерки. Те са опаковка без съдържание. Това заяви Деница Сачева, бивш социален министър, в студиото на сутрешния блок на Нова телевизия.

“За нас е ясно, че предсрочни избори ще има преди края на тази година”, категорична беше тя.

“Няма как да се увеличават социалните разходи и да се намаляват приходите на бюджета,. Трябва да видим дали намаляването на ДДС ще повлияе на цената. ДДС не е мярката, с която можем да направим цената по-ниска. Аз съм убедена, че колкото по-диференцирани ставки на ДДС направим, толкова по-трудно ще стане за администриране”, обясни бившият социален министър.

Според нея има възможност да се окажем в ситуация, в която да не можем да покриваме заявените социални разходи.

По темата за увеличението на пенсиите каза: “Настоящата коалиция си прави експеримент с пенсионерите. В следствие на това пенсионерите сега получиха по-малко пари в сравнение с декември. Реалното увеличение за пенсионерите сега ще бъде около 5%. Хората с най-ниска пенсия ще получат 20 лв., а тези с максимална - над 150 лв. Това само задълбочава разделенията”.

Сачева поясни, че има пенсионери, които получават по две добавки: “Около 200 000 души ще останат без добавка. Вместо да направим от добавките социална помощ, ние правим нещо, което ще застраши финансовата стабилност на държавата”.

Тя беше категорична, че ГЕРБ-СДС е алтернатива на настоящото управление: “Не сме коментирали коалиционни формати за управление, но ГЕРБ-СДС е по-добрият субект, който може да управлява”.

“Кирил Петко в е свидетел на лице по процедура “Магнитски” - Васил Божков. Петков не се справя с управлението и затова търси зрелища. Този човек заплашва опозицията публично в телевизионен ефир”, завърши Сачева.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    3
    ugsdm
    И да има, няма да ги спечелите вие, нагли герберасти. Те и текущите марионетки със сигурност няма да ги спечелят, де!
  • 5
    2
    Народен
    Много огладняха и изнагляха гнусните герберастки отрепки! Плъзнали са по всички телевизии да вият на умряло с гадните си физиононии. Само те не разбраха, че ОПГ ГРОБ повече НИКОГА няма да помиришат власт!
  • 4
    1
    Марко
    Много нагли тези хора ама много 😡
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари