Ден на защитниците на отечеството в Русе

2

Днес, пред Паметника на Альоша, се проведе тържествена церемония по повод отбелязването на Деня на защитниците на отечеството в Русе.

Сред присъстващите официални лица, дошли да почетат паметта на загиналите руски воини, бяха генералният консул на Русия в Русе г-жа Татяна Грушко, кметът на Община Русе г-н Пламен Стоилов, зам.-кметовете г-жа Наталия Кръстева, г-жа Даниела Шилкова, г-н Иван Григоров, гл. арх. Живка Бучуковска, секретарят на Община Русе г-н Димитър Генков, областният управител г-н Стефко Бурджиев и други.

Кметът поздрави гостите, ветераните и действащите военни за празника на защитниците на отечеството, като заяви, че ние като българи няма как да останем безразлични към деня, на който се почита паметта на загиналите руснаци, дали живота си в името на независимостта и свободата на България.

На тържествената церемония граждани имаха възможност да оставят венци и цветя, които да ни напомнят за доблестта и храбростта на загиналите за свободата. Шествието продължи към гробището на съветските войници.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари