Ден на отворените врати ще организира Летище Русе

11
Идеята е русенци да видят на терен какво се случва със сградата на летището
Идеята е русенци да видят на терен какво се случва със сградата на летището Снимка: Facebook

Идеята е русенци да видят на терен какво се случва със сградата на летището

Ден на отворените врати ще има на летище Русе, за да може всеки един гражданин реално да види на терен, че никакви намеси в сградата, заяви на сесията на Общинския съвет кметът на Русе Пенчо Милков. Той отговори на притесненията на съветниците от „Демократична България“ относно съдбата на сградата на летището, която е предложена от архитекти за недвижима културна ценност от национално значение, предаде Русе Медиа.

„Общината е подала възражение срещу предложението за недвижима културна ценност, тъй като не е имало обществено обсъждане дали да се иска такъв статут. Русенци трябва да кажат дали ще бъде мавзолей или летище, заяви кметът.

Той обясни, че всички детайли са запазени – стълби, орнаменти, дървена ламперия, тъй като това предава стойност на сградата. Единствено в основното тяло на чакалнята ще се сложи стъклена преграда за двата потока – пристигащи и заминаващи, което свързано с мерките за сигурност. В момента се сменят стъкла, правят се уплътнения и инсталациите, за които е имало течове. Но ако сградата стане със статут на национален паметник, няма да може да се предприеме нищо – дори и поставянето на стъклената преграда вътре.

Според кмета е задължително да има обществено обсъждане, на което да се чуе мнението на русенци.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    7
    Либиецът
    До Бенгази, Либия ще има ли полети? E
  • -6
    6
    до даскала
    ... пази боже от такива даскали
  • 4
    5
    Чичо Пенджо
    Ама га яде кекса ми друго уикаше Пий Арке.
  • 10
    4
    Пиарката на Пенчо
    С тази публикация ,целим да покажем че шефа уж мисли за развитието на летището и е постигнал нещо досега . Надява се на втори мандат миличкия. Аз му казвам че вече не останаха балами да му вярват ,ама той вика пиши пиши . Че за това е цялата работа-кьорфишек
  • 13
    3
    daskal
    Абе откачихте с това летище! Наистина, какви пристигащи, какви заминаващи?! Летището не е просто "недвижима културна ценност" - сграда, стълби, ламперии и парапети! То бива буфонада и бутафория - ама вие прекалихте!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари