34 дни недоволство: Двете блокади в столицата остават

1
Преподаватели от различни университети, както и учени изпратиха отворени писма с искане на оставката на правителството
Преподаватели от различни университети, както и учени изпратиха отворени писма с искане на оставката на правителството Видео: bTV

Протестните блокади срещу кабинета на Бойко Борисов и главния прокурор Иван Гешев в столицата остават.

Две ключови кръстовища в София продължават да са блокирани.

На „Орлов мост“ протестиращите са осигурили коридор за свободното преминаване на линейки. Протестните шествия в столицата и няколко големи областни града на страната снощи протекоха спокойно и без инциденти, информира bTV.

Днес преподаватели от различни университети излязоха с отворено писмо, в което също настояват за оставка на правителството.

В мотивите си те посочват, че "вместо да се оттеглят това управление, вероятно под натиска на задкулисни интереси, останали скрити от публиката – от един месец насам отправя все по-объркани и компрометиращи послания, съчетани с дискредитиращи самите тях ходове и периодични изблици на насилие."

Хора от БАН на различни учени и специалист, също написаха отворено писмо отново с искане за оставка, а в мотивите посочват: "Задълбочаващия се управленски произвол на правителството застрашава самите устои на държавата ни. Некомпетентните и корупционни практики на конюнктурната коалиция доведоха България до самото дъно на всички обществени и статистически оценки“, написаха 69 учени и специалисти от Българската академия на науките.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари