Ден 10: Да се освободим от властващата мафия!

3
Десетият ден протести съвпада с рождената дата на Апостола на свободата - Васил Левски
Десетият ден протести съвпада с рождената дата на Апостола на свободата - Васил Левски

За десети пореден ден граждани излязоха на протест с искане за оставките на правителството и главния прокурор Иван Гешев

Премиерът Бойко Борисов каза по-рано, че ще обмисля евентуалното си оттегляне, след като се върне от срещата на европейските лидери в Брюксел, която продължава и в момента. От ГЕРБ обясниха, че обсъждат няколко варианта за изход от ситуацията, включително формирането на нов кабинет в рамките на този парламент, но без Бойко Борисов, пише Mediapool.

Очаква се в сряда да бъде гласуван и внесеният от БСП вот на недоверие заради корупцията. Към момента очакванията са, че той ще бъде неуспешен.

Готви се национална стачка

“Десетият ден протести съвпада с рождената дата на Апостола на свободата - Васил Левски. Събираме се отново, докато не се освободим от властващата мафия“, написаха във Фейсбук едни от организаторите на протеста, известни като “Отровното трио“ - проф. Велислав Минеков, адв. Николай Хаджигенов и Арман Бабикян.

В ход е и организация на национална стачка.

Преди ден “Отровното трио“ призова към гражданско неподчинение и национална стачка, която да блокира цялата страна.

Седем задържани на петъчния протест

Същевременно от Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР) съобщиха в събота, че на снощния протест са били арестувани 7 души.

Началникът на "Охранителна полиция" комисар Радослав Стойнев обясни, че у един от арестуваните е открит нож, а у други двама - наркотици.

Останалите са арестувани, защото са счупили стъкло на автомобил по време на шествието. Част от тях са били без лични документи.

От СДВР казаха, че за първи път снощи на площада не са били забелязани агитки, които да търсят провокации.

Полицията апелира участниците в предстоящите протести тази вечер да бъдат внимателни и ако видят провокатори, да сигнализират органите на реда или да извикат журналисти, отразяващи демонстрациите, тъй като при появата на медиите провокатори се оттеглят.

Продължава проверката на случаите на полицейско насилие и вероятно тя ще завърши много по-рано от предвидения срок, уточниха от Столичната дирекция на вътрешните работи и припомниха, че уличените в насилие полицаи вече са отстранени от работа.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари