Демонстрация на дизел в буркани от България и Гърция

0
Видимо има разлика в горивата - бистър и чист, зареден от Гърция и един от Самоков - мътен и значително по различен като консистенция
Видимо има разлика в горивата - бистър и чист, зареден от Гърция и един от Самоков - мътен и значително по различен като консистенция

Нагледна демонстрация на дизел от България и Гърция направиха евродепутатите Андрей Новаков и Емил Радев в Народното събрание. 

Те донесоха два буркана с дизелово гориво - бистър и чист, зареден от Гърция и един от Самоков - мътен и значително по различен като консистенция. 

"Видимо има разлика в горивата. До нас достигнаха много сигнали за различното качество на горивата в другите страни-членки на ЕС и в България", посочиха евродепутатите от ЕНП. 

Те подчертаха, че много българи се оплакват, че има лошо гориво у нас, заради което се явяват проблеми с колите, увеличава се разхода, стига се до замръзване през зимата и т.н.

Именно заради разликата в качеството на горивото, двамата са инициали пилотен проект за нова европейска програма на стойност от 3 милиона евро за преодоляване на проблема за двойните стандарти при горивата. 

Това ще позволи да се правят ежедневни проверки от танкера до колонката на горивата в ЕС и ще се вземат мерки за единен стандарт на горивата, който да се спазва. Ще бъде направена интернет платформа с регистър на качеството на горивото във всички бензиностанции в ЕС, като на база на качените резултатите всеки гражданин ще може да направи информиран избор откъде да зареди. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари