Делян Пеевски: Всеки отговор на премиера ще бъде публикуван

1
Ще бъдем максимално изискващи, допълни Пеевски
Ще бъдем максимално изискващи, допълни Пеевски Снимка: БГНЕС

Ще бъдем максимално изискващи, допълни Пеевски

"Постигането на максимална публичност и прозрачност за работата на министър-председателя и Министерски съвет по най-важните за държавата теми и приоритети е от първостепенна важност и отговорност пред обществото", посочва Делян Пеевски, председател на ПГ на ДПС, съобщиха от пресцентъра на движението.

Според него времената на работа "на тъмно" и задкулисните, безпринципни договорки са приключили.

Изпълнението на конституционните разпоредби за контрол върху работата на правителството от страна на парламента, който е изразител на волята на избирателите е именно в тази публичност, с която ние се ангажираме, изтъква Пеевски:

"Затова ще бъдем максимално изискващи и активни по отношение на действията на правителството и премиера, като всеки получен от тях отговор ще бъде публикуван, за да може хората да знаят какво се работи, от кого се работи, кой носи отговорност за действията, които се предприемат и най-важното, за да имаме непрекъсната обратна връзка с хората.

Държим премиерът и воденият от него МС да разберат ясното място на изпълнителната власт в парламентарната република, това че дължат отчет за работата си и че тази отчетност се случва чрез и пред парламента".

От ДПС днес са получили отговор от премиера на изисканата писмена информация за действията на правителството по отношение на изпълнението на най-важния приоритет пред страната - приемането на България в Шенгенското пространство.

В прессъобщението на ДПС е приложен и отговора на Министерския съвет до Делян Пеевски, който в края на октомври поиска отчет от премиера Николай Денков за свършеното по присъединяването на България към Шенген.

В отговора се съдържа информацията за проведените срещи и разговори с външнополитически лидери и фактори, както от министър-председателя, така и от вицепремиера Мария Габриел и министрите, натоварени с процеса.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    1
    Пак питам?...
    Не започна ли ловния сезон за диви свине, че да отстреля тази свиня на снимката?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- И той ми казва: "Искам да имам дете от теб!"
- И ти?!
- Пратих му по-голямото, че то яде повече!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари