Делян Пеевски сигнализира Прокуратурата и ДАНС за заобикаляне на санкциите срещу Русия

0
Поводът е журналистическо разследване за това как руски олигарх и политик заобикаля санкциите и върти милиарден бизнес в България
Поводът е журналистическо разследване за това как руски олигарх и политик заобикаля санкциите и върти милиарден бизнес в България Снимка: ДПС

Поводът е журналистическо разследване за това как руски олигарх и политик заобикаля санкциите и върти милиарден бизнес в България

Председателят парламентарната група на ДПС Делян Пеевски сезира изпълняващия функциите на главен прокурор Борислав Сарафов и председателя на ДАНС Пламен Тончев във връзка с журналистическо разследване, доказващо заобикалянето на санкциите срещу Русия в България. Това съобщиха от пресцентъра на ДПС.

Поводът за сигнала е разследването на журналиста от bTV Стоян Георгиев "Слонът в стаята. Санкциите не работят", за това как руски олигарх и политик заобикаля санкциите и върти милиарден бизнес в България, се посочва в съобщението, цитирано от БТА.

Пеевски заявява, че независимо от декларираната готовност на България за спазване на санкциите срещу Русия, журналисти доказват, че България е един от вариантите за лесното им заобикаляне. Настоявам за задълбочено разследване и наказания, при доказана вина, посочва председателят на ПГ на ДПС.

Председателят на ПГ на ДПС настоява да бъде извършена цялостна, задълбочена и всеобхватна проверка, при която, ако бъдат установени конкретни лица, извършили нарушение на закона, което е довело до заобикаляне на наложените на Русия санкции от Европейския съюз, да бъдат предприети всички, предвидени от закона мерки. Това е поредният сигнал, с който Делян Пеевски сезира Прокуратурата и ДАНС, свързан със системното нарушение на санкциите срещу Русия, след този за имотите на руската държава в България и серията от сигнали, относно дейността на "Лукойл", припомнят от пресцентъра на ДПС. Необходимо е държавата с всички свои инструменти да се противопостави на налагащото се тревожно впечатление, че международните санкции срещу Русия, които целят да бъде спряна агресията и да ударят военната машина на Москва, олигархията и самия президент Владимир Путин, на практика не работят в България, настоява Делян Пеевски, цитиран от партийния пресцентър.

В края на септември Делян Пеевски призова за незабавно въвеждане на забраната за влизането през границата на България на автомобили с руска регистрация. Въпросната забрана е част от санкциите срещу Русия заради войната в Украйна, наложени от ЕС. Забраната обхваща леки автомобили и други превозни средства за превоз на до 10 души, като няма значение дали превозното средство се използва за частни или търговски цели.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    6
    Indianec v BG
    Какво по-хубаво от послушен премиер, които е хванат за топките с Магнитски от Посолството. Хау!
  • 0
    5
    Oх 9
    Пак ли...под робство????
  • 3
    4
    Иван
    Този дебелак, мазен и противен,премиер???Да излезе да чисти с няг,че да отслабне, противен тип
  • 8
    3
    Читател
    Догане,пребери си продукта,докато не е направил огромен гаф,който може да стане причина,държавата ни да бъде пренебрегвана от ЕС,във всичките си намерения.
  • 11
    2
    Тази дива свиня...
    Тази дива свиня най-после трябва да бъде отстреляна, нали сега е ловния сезон...
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари