Делян Добрев: ПП искат МВнР, за да може Николай Денков да разнася руски опорки на Запад

0
ПП работят за руснаците, заяви той
ПП работят за руснаците, заяви той Снимка: БГНЕС

ПП работят за руснаците, заяви той

"МВнР не би трябвало да е спор, защото това министерство е на ГЕРБ, сега изведнъж Промяната иска да го вземе."

Това коментира в "Панорама" по БНТ Делян Добрев от ГЕРБ.

По думите на Добрев ПП-ДБ искали външното министерство, за да може "Ники (Николай Денков - б.р.) да пътува".

"Във вторник на изпълнителна комисия Борисов ни каза, че Кирил Петков му е казал: "Ники трябва да пътува". Ние бяхме много озадачени и тогава започна атаката срещу Мария Габриел как не може едновременно да е премиер и външен министър. Ние тогава отстъпихме и казахме "Добре, няма да е Мария Габриел, ще излъчим някой друг. Вчера имахме второ заседание на изпълнителната комисия, където Борисов дойде и ни каза "Тази сутрин дойде Кирил Петков и ми каза - няма втори, няма трети, ние това министерство го искаме и това е червена линия".

Добрев обвърза желанието на ПП да контролират МВнР с постигане на външнополитически цели и по-конкретно - с "разнасяне на руски опорки пред западните партньори".

"Те работят за руснаците. Горивото щеше да стане 4 лв., ако не внасяме руски петрол, нямаше да има дизел, щеше да стпре да работи "Нефтохим"-а, 2000 души щяха да останат без работа. Слушахме им опорките година и половина. От 1 януари руски нефт няма. За почти месец и половина скочиха ли цените? Прехвърлиха ли маркучите по бензиностанциите?".

ГЕРБ искат Външно, защото имат много по-подготвени хора за министерския пост от Промяната, категоричен е Добрев.

"Една Мария Габриел, Даниел Митов дори, Катя Захариева - имаме колкото си искаш хора с опит. Извинявайте, ама акад. Денков е химик и образователен министър".

Вътрешното министерство, около което ПП-ДБ също имат критики, си било тяхно, но понеже са се скарали с министъра, го приписали на ГЕРБ, смята депутатът.

Добрев не е съгласен с позицията на партията си, че частичното влизане в Шенген е успех и го нарече "бутафорно".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари