Делян Добрев: Някой прибира по 10 милиона на ден от скъпото гориво

2
Изявление на ГЕРБ
Изявление на ГЕРБ Видео: NOVA

България купува уралски нефт, който за разлика от сорта Брент, поевтинява.

Това обяви депутатът от ГЕРБ Делян Добрев пред журналисти в парламента.

„Българската рафинерия работи с уралски нефт. Цената му през последната 1 година няма изменение. Няма изменение на цената на акцизите, нито на ДДС. А горивата са 1 лев по-скъпи. За последните 6 месеца цената на масовия бензин и дизел са скочили с 36 и 37%”, заяви Добрев, предава NOVA.

Той показа данни на „Блумбърг”, според които от февруари уралският нефт е поевтинял и средната цена през май е била 78 долара на барел.

След войната в Украйна уралският нефт е с 30% по евтин. Питаме защо за последните 6 месеца бензинът и дизелът скочиха с 1 лев”, заяви Добрев.

Защо купуваме евтин руски петрол, а плащаме скъп американски Брент? Това е разлика от 1 лев на литър. Някой ни дере и ги прибира в собствения си джоб”, заяви Добрев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -2
    1
    Железар
    Купувайте пелети от фабриките на Делян Добрев и баща му. Долу петрола !
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари