Делян Добрев: Не БЕХ, а газовата мафия смени шефа на "Булгаргаз"

1
Тази мафия, с която премиерът Борисов се пребори в първия си кабинет, уточни депутатът от ГЕРБ
Тази мафия, с която премиерът Борисов се пребори в първия си кабинет, уточни депутатът от ГЕРБ Снимка: БНТ

"Мисля, че не Българският енергиен холдинг, а газовата мафия смени Николай Павлов. Тази мафия, с която премиерът Борисов се пребори в първия си кабинет"

Това заяви депутатът и бивш министър на енергетиката от ГЕРБ Делян Добрев в студиото на "Говори сега" по БНТ.

Според него причината е изтичането на 10-годишния договор, който ГЕРБ са сключили през 2012 г., а фирмите посредници, през които купуваме синьо гориво са тези, които са се преборили за уволнението на Николай Павлов.

"Този прекупвач тогава струваше 300 милиона на година и след махнахме тези прекупвачи, тези посредници, сметките на хората и на бизнеса намаляха с 300 милиона, през последната година дори са 500 милиона. Тези прекупвачи бяха регистрирани в Швейцария, с швейцарски сметки, изключително мощни фирми и затова аз ги наричам газова мафия, защото това са хора с огромни възможности, които се видя, че като няма силен лидер, могат да сменят шефа на "Булгаргаз", коментира депутатът.

По думите му управлението на Николай Павлов ще бъзе запомнено като "златния век" на дружеството заради огромните обороти и приходи на "Булгаргаз". На въпрос дали това е "чегъртане" на хора от ГЕРБ, Добрев отговори: "Николай Павлов не е на ГЕРБ, той е на Радев - беше служебен министър на енергетиката в първия кабинет на Радев. Аз също го познавам - ние в ГЕРБ сме го подкрепяли винаги и сме му имали доверие като много голям експерт".

И заяви, че цената на газа миналата година е била с 40 до 60 процента по-ниска от тази в Европа, а газохранилището в Чирен не е предназначено да ни спаси от газова криза.

"Чух, че г-н Панев каза, че хранилището в Чирен било пълно на 30%. Всяка година по това време е толкова пълен Чирен. Функцията му не е във време на криза да си вземем газ от него, защото през зимата ние употребяваме 14 милиона кубика на ден. Техническият капацитет на Чирен е 2 милиона кубика на ден", каза още Добрев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    3
    скептик
    абе, аскьоу, ти нали стана политически труп бре?!? отде се пръкна пак?!? я речи кой преподписа договора и ни метна на 70% спотови цени при ценообразуването на газа?!? от цялата игра, дето много намалихте цената, ми възстановиха 5 лева със стотинките, а сега плащам 5 пъти повече! мафия викаш, а?!? нали още сме с гербавия договор?!? а кой беше на власт миналата година април, като направи поправка в закона за енергетиката и метна всичкия произведен ток задължително на една частна енергийна борса?!? демек на един монополист?!? я пак за енергийна мафия да похортуваш?!?
  • 4
    2
    О, Гербери...
    Вие, които създадохте мафията на всички нива да ми говорите за мафия? А спрете се вече, жалки и смешни сте...
  • 4
    1
    Хаха
    Ма то имало останала мафия извън гербчето?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари