Делото за починала преди 8 години родилка тръгва отначало

1
19-годишната Деяна издъхна в „Шейново” след два сериозни лекарски пропуска
19-годишната Деяна издъхна в „Шейново” след два сериозни лекарски пропуска Снимка: БГНЕС

Делото за починалата родилка Деяна Георгиева в „Шейново” се върна на изходна позиция, съобщи пред БГНЕС майката на починалата – Людмила Велинова.

Делото се върна на изходна позиция благодарение на съдебния заседател Пламен Киров. Целият съдебен си подаде отвод заради неговото поведение към председателя на състава съдия Ангелова, както и към мен. Най-вероятно са му платили и той е маша в ръцете на обвиняемите”, заяви Велинова.

Случаят беше почти на финала. Оставаше да се разпитат още шестима свидетели и вещите лица по експертизата. Към момента са разпитани вече 36 свидетели, но делото започва отначало, оплака се още майката на починалата Деяна.

Агенцията припомня, че в средата на 2017 година Софийска градска прокуратура (СГП) внесе обвинителен акт срещу шестима лекари от две болнични заведения, които при професионална непредпазливост причинили смъртта на родилка Деяна Георгиева. Това са д-р Лозанов и д-р Байданова – Василева от САГБАЛ ”Шейново” АД и д-р Филипов, д-р Червеняков, д-р Христов, и д-р Цеков от УМБАЛСМ ”Н.И. Пирогов” ЕАД. На всеки един от тях е повдигнато обвинение за това, че при независимо съизвършителство причинили смъртта на пациентка, настъпила на 24.10.2011 г. в гр. София, вследствие на развил се сепсис. Според съобщеното от прокуратурата, видно от изготвената по делото експертиза, е, че в случая са налице два основни пропуска. Първият е оставянето на плацентарни части в матката при извършване на цезарово сечение, което е причина за развитието на сепсиса. Вторият пропуск е забавянето на третата коремна операция със седемнадесет дни след лапароскопията. Тази последна операция е била извършена вече при настъпили тежки многооргани патоголгични процеси в организма на 19–годишната жена и шансът да се промени неблагоприятният изход е бил нищожен.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари