Делото срещу Шарапова започва на 23-ти март

0
Тя ще бъде с временно спрени състезателни права от 12 март
Тя ще бъде с временно спрени състезателни права от 12 март

Първото заседание по делото срещу руската тенис звезда Мария Шарапова ще се състои на 23 март в Лондон, съобщава "Скай нюз", цитирани от БНР.

Рускинята обяви на специална пресконференция в Лос Анджелис, че в допинг пробата й от Откритото първенство на Австралия през януари е открито забраненото вещество "мелдонин". Тя ще бъде с временно спрени състезателни права от 12 март.

Шарапова е носителка на пет титли от турнирите от Големия Шлем и олимпийска вицешампионка от Игрите в Лондон 2012. Тя има 38 титли от турнирите на УТА и в момента заема седмо място в световната ранглиста.

В същото време швейцарският производител на часовници ТАГ Хойер (TAG Heuer) няма да поднови спонсорския си договор с Шарапова. Това е втората компания, която ще преустанови сътрудничеството си с рускинята след допинг скандала след фирмата за спортна екипировка "Найк".

"Мария Шарапова има договор с компанията до 31 декември 2015 година. Ние водехме преговори за продължение, но при така създалата се ситуация ще преустановим преговорите", се казва в съобщение на ТАГ Хойер.

Източник: БНР
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари