Дейвид Хоровиц почина на 86 години

0
Хоровиц е ключова фигура в президентската кампания на Бил Клинтън през 1992 г
Хоровиц е ключова фигура в президентската кампания на Бил Клинтън през 1992 г Снимка: GettyImages/Guliver

Холивудският публицист Дейвид Хоровиц, сред чиито клиенти са Барбра Стрейзанд и бившият президент на САЩ Бил Клинтън, почина в неделя на 86-годишна възраст, съобщава БГНЕС.

Хоровиц започва дългата си история със Стрейзанд през 1968 г. покрай емблематичния ѝ филм „Забавно момиче”. Съвместната им работа продължава във филмите „Здравей, Доли!” и „Какво става, докторе?”.

Активист е по въпросите на гражданските права и след убийството на Мартин Лутър Кинг през 1968 г., той ангажира Стрейзанд като една от водещите изпълнители на благотворителния концерт на Конференцията на християнските лидери от Юга, на която Кинг е президент.

Хоровиц е и ключова фигура в президентската кампания на Бил Клинтън през 1992 г.,

като му урежда да свири на саксофон в телевизионното шоу на Арсенио Хол. Запомнящото се изпълнение допринася за повишаването на политическия му имидж сред младите и малцинствените гласоподаватели, което го отвежда до успеха.

Публицистът е нает да работи за кампаниите на някои от най-големите холивудски филми като „Абсолвентът”, „Френска връзка”, „Цялото президентско войнство”, „Близки срещи от трети вид”, както и телевизионните проекти „Корени”, „Птиците умират сами”, „Царевицата е зелена” (The Corn Is Green) с Катрин Хепбърн.

Хоровиц, специализиран във филмови кампании за наградите на Академията, работи по филмите „Танцуващият с вълци”, „Мълчанието на агнетата” и „Властелинът на пръстените: Завръщането на краля”, който спечели 11 Оскара.

Сред другите му видни клиенти са Уди Алън, „Бийтълс”, „Ролинг Стоунс”, Бети Дейвис, Кърк Дъглас и Стивън Спилбърг.

Източник: БГНЕС
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари