Дейците на културата излизат на национален протест

0
Под надслов "Народ без култура е народ без бъдеще!" те ще се съберат пред Министерството на културата
Под надслов "Народ без култура е народ без бъдеще!" те ще се съберат пред Министерството на културата Снимка: БГНЕС / архив

Под надслов "Народ без култура е народ без бъдеще!" те ще се съберат пред Министерството на културата

Културни дейци, музиканти, артисти и служители на музеите и библиотеките излизат на втори национален протест в рамките на месец.

Под надслов "Народ без култура е народ без бъдеще!" те ще се съберат пред Министерството на културата, за да изразят своите искания, предаде БНТ.

А те са осезаемо увеличение на бюджета за култура и приемане на необходимите законови промени, за да се гарантират необходимите средства за увеличаване на всички доходи и възнаграждения в сферата.

От синдикатите заявяват, че след последните протести на 1 ноември министърът на финансите е обещал повишение на бюджета за култура с 50%, но това не се е случило.

Освен в София протести ще има и други градове в страната, сред които Бургас, Русе и Шумен.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    1
    ﬓﬔﬕﬖﬗ¥₩ ₯₰
    Нека да излизат, не са от значение. И без тях ще се оправим. Има Свещена Библия, има билбиотеки, има интернет, който иска да се ограмотява, никой не го спира освен собствените му ограничения и тези на средата, в която вирее. В интернет има качени десетки хиляди клипове от театрални постановки от цял свят, оперни пиеси, Японски театър, Китайски театър, има литература безплатна, най-известния сайт - chitanka.info откъдето човек може да си изтегли безброй много книги в електронен вид и да му окапят очите от четене... ако това е проблем, има TTS (Text-To-Speech) на съвременните устройства, които могат да четат съответните файлове. От Google Play Store ili Apple App Store човек може да си изтегли Светата Библия и да чете на различни версии, най-правилната и автентичната - King James Version, има и различни версии на български, синодално издание и т.н. Има толкова много неща, които хората могат да правят, за да се окултурят, тази пасмниа "дейци" не са нужни никому, само консумират ресурси и съществуват безсмислено. Да си намерят ИСТИНСКА работа, истински занаят и да работят за доброто на обществото.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари