Дефектирали силови кабели са причинили пожара във влака Варна - София

1
На локомотива са направени технически прегледи по план, бил е изправен до момента на инцидента, заяви Димитър Димитров
На локомотива са направени технически прегледи по план, бил е изправен до момента на инцидента, заяви Димитър Димитров Снимка: БТА / архив

На локомотива са направени технически прегледи по план, бил е изправен до момента на инцидента, заяви Димитър Димитров

Дефектирали силови кабели са причинили пожара във влака Варна - София вчера. Това заяви в "Денят започва" по БНТ Димитър Димитров, директор на поделение "Пътнически превози". На локомотива са направени технически прегледи по план, бил е изправен до момента на инцидента, допълни Димитров.

Експертиза трябва да установи причините за аварията във влака.

Локомотивът, който се подпали, е изтеглен до депото в Горна Оряховица. В бързия влак са пътували над 100 души по линията Варна - София.

Това е трети инцидент с влак у нас за последните три месеца. По информация на БДЖ става въпрос за изгорял тягов или силов кабел на един от електродвигателите на локомотива.

Благодарение на обслужващия персонал, който бързо е потушил пожара - няма пострадали при инцидента.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари