Дефекти по "Графа" два месеца след края на ремонта

0
Част от елементите пък все още не са готови
Част от елементите пък все още не са готови Видео: bTV

Само два месеца след като ремонтираната улица "Граф Игнатиев" беше предадена от изпълнителя на Столичната община, по нея вече има дефекти. Част от елементите пък все още не са готови.

Сергиите на книжния пазар на „Славейков” все още липсват, а причината е, че първоначалната визия на пазара не е одобрена от комисия - основно от проектанта и в момента се изготвя нова визия. Кога обаче ще бъде готова - все още не е ясно, предава bTV.

29 май 2019 година - след повече от година скандали, некачествено изпълнение и изпуснати срокове, Столичната община в крайна сметка одобрява ремонта на улица „Граф Игнатиев”. Макар и с наложени глоби.

Според общината тактилната ивица, която доскоро свършваше в стена, вече е оправена. По думите на Тодор, който е незрящ, ситуацията е малко по-различна.

Нищо не е променено, те си останаха по тоя начин както бяха направени”, казва той.

Мъжът забелязва проблеми и в ограничителите, които бяха сменяни два пъти, а от два месеца се чака и трета подмяна.

Както тръгнем двама незрящи и се държим така за ръка и винаги има опасност един от нас да се спъне в тия „перки”, смята Тодор. От общината обясниха, че новите ограничители все още се изработват.

Все пак са голяма бройка – над 2-3 хиляди. За самата доставка за съжаление не мога да кажа точно кога, но в момента, в който се доставят ще започне подмяната”, заяви инж. Тодор Тодоров. Наша проверка установи, че на места вече се забелязват и дефекти в плочките.

Целият ремонт е пълна катастрофа. Няма 1 квадратен метър, който да е равна площ и плочките да съвпадат”, казва Стойчо.

Ще бъдат поправени. Гаранционният срок е 8 години. При установяване на някакви дефекти се информира строителя и разбира се безвъзмездно за тяхна сметка се отстраняват повредите”, обясни Инж. Тодор Тодоров. Вече са поставени и информационните табели, показващи местоположението на магазините.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари