ДБ: Търговците вече са заинтересовани да даряват храни

1
Отпадат пречките за даряване на храни с поправка в Закона за ДДС, заяви Мартин Димитров
Отпадат пречките за даряване на храни с поправка в Закона за ДДС, заяви Мартин Димитров Снимка: БГНЕС

Отпадат пречките за даряване на храни с поправка в Закона за ДДС, заяви Мартин Димитров

Дарението на годни за консумация храни за нуждаещите става изгодно за търговците след обнародваните днес в “Държавен вестник” промени в Закона за ДДС. Нормативните изменения бяха предложени от “Демократична България” и с тях отпадат последните пречки за връщане на ДДС, съобщиха от „Демократична България“.

С промените отпада задължението на търговците да маркират със специален стикер храните, които изпращат за дарение, обясни на брифинг пред журналистите в Народното събрание депутатът от ДБ Мартин Димитров. Отпадналите от продажба стоки ще бъдат проследявани единствено електронно от НАП.

Така разходите на магазините и търговските вериги спадат значително и за тях става много по-изгодно да дарят храни, за да си върнат ДДС-то върху тях, вместо да ги унищожават със същата цел, добави депутатът от ДБ Георги Ганев. Той заедно с Мартин Димитров бе вносител на промените.

Двамата депутати очакват рязко да се увеличат постъпленията на хранителни продукти с неизтекъл срок на годност в хранителните банки в цялата страна. Те са с много добра репутация и ще могат да подпомогнат хиляди бедни българи, убедени са народните представители.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    3
    sfat
    ДБ, кажете колко ви плаща фондация "америка срещу България", за да съсипвате България и ежедневно да хулите Русия?!
  • -1
    2
    ;''
    ДБ са агенти/щпиони на сащ!
  • 0
    1
    Търговец
    Ще ви даря ама в някоя паралелна вселена. 30 декара орехи имам. Ровя трапове, изхвърлям, заривам, засаждам. След 50 години, някое от децата ми ще сече и продава. За чий ще ви дарявам?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари