Валежите продължават до сряда

1
В средата на новата седмица дъждът временно ще спре в по-голямата част от страната
В средата на новата седмица дъждът временно ще спре в по-голямата част от страната

Днес над по-голямата част от страната облачността ще е значителна, с временни разкъсвания в източната половина.

В Западна България ще продължи да превалява дъжд, предава БНТ. Ще духа слаб, в Източна България умерен североизточен вятър. Минималните температури ще бъдат между 5° и 10°, максималните - предимно между 10° и 15°.

Над Черноморието ще има значителна облачност. Ще духа умерен североизточен вятър. Максималните температури ще са 15°-16°. Температурата на морската вода е 17°-18°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

В планините ще бъде облачно и мъгливо. В масивите от Западна България ще има валежи от дъжд, по най-високите части от сняг. Ще духа умерен вятър от юг-югоизток. Максималната температура на височина 1200 м ще е около 7°, на 2000 м - около 2°.

В началото на новата седмица времето ще се задържи предимно облачно, с валежи, значителни по количество в понеделник в Южна, а във вторник в Северна и Източна България. Минималните температури ще са между 6° и 11°, а максималните - между 11° и 16°. В сряда в по-голямата част от страната валежите временно ще спрат, а облачността ще се разкъсва. Вятърът и в Източна България ще стане от северозапад.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари