Дъжд от сяра вали около ТЕЦ "Бобов дол"

0
Работници се оплакват, че им пари на гърлото а автомобилите им са покрити с каки с бял цвят
Работници се оплакват, че им пари на гърлото а автомобилите им са покрити с каки с бял цвят

“Дъжд от сяра вали около ТЕЦ "Бобов дол", пари ни на гърлото, автомобилите ни са покрити с капки с бял цвят.

Цял ден във вторник валя ситен бял дъжд около ТЕЦ-а, твърдят работници в предприятието, цитирани от struma.bg.

Свързахме се с ръководството на ТЕЦ "Бобов дол" и от там ни казаха, че се извършва ремонт на единия от блоковете, защото е корозирал. Дъждът не е от сяра, а от водно-варов разтвор, с който е извършван ремонтът. Може да има и изтичане на сяра, но това ще проверим утре. Често ни звънят на "зеления телефон " и подават сигнали срещу ТЕЦ-а. Съставяме им актове за големи суми, някои от тях падат в съда", заяви дежурната служителка в РИОСВ - Перник.

Вчера около обяд от РИОСВ пък заявиха, че от ръководството на ТЕЦ-а са казали, че е ремонтиран коминът на централата и водно-варовият разтвор все още не е бил изсъхнал, а предприятието е работило на пълна мощност и разтворът се е превърнал в аерозол и давал индикации, че е дъжд.

Изпълнителният директор на ТЕЦ "Бобов дол" Емил Христов заяви, че: "Няма страшно за живота на хората, "дъждът", който е валял в предприятието, е от вар, която е ползвана за ремонт. От синдикат "Подкрепа" разбунват работниците да стачкуват и най-вероятно те са подали фалшив сигнал до инспектиращата институция. Те подстрекават работниците да излязат в стачка, тъй като изплащаме месечните заплати на три части - аванс и останалата част на два пъти. В момента финансовото състояние на предприятието е тежко, но от септември нещата ще се стабилизират и заплатите ще се изплащат редовно".

ТЕЦ "Бобов дол" има вече наложени десетки глоби от РИОСВ - Перник. Част от тях предприятието обжалва в Районен съд - Дупница, но глобите най-често се потвърждават от съда.

Източник: Struma.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари