Дават по 540 лева на роднините на загиналите в пожарите

0
Гълъб Донев обясни още, че е разпоредено на съответните социални служби да окажат подкрепа на семействата на загиналите
Гълъб Донев обясни още, че е разпоредено на съответните социални служби да окажат подкрепа на семействата на загиналите Снимка: БГНЕС

Близките на загиналите в пожарите имат право на еднократна помощ от 540 лева

Могат да я получат съпрузите и децата, независимо дали вторите са навършили пълнолетие, както и родителите на загиналите служители. Това съобщи служебният социален министър Гълъб Донев, на въпрос на Мая Манолова в парламентарната зала.

Министърът обясни още, че е разпоредено на съответните социални служби да окажат подкрепа на семействата на загиналите. Дадени са указания и на дирекциите по социално подпомагане в съответните места - има готовност да се съберат комисии, които ще правят оглед на щетите по имотите. Пострадалите могат да получат еднократна социална помощ от 375 лева за жизнено-важни потребности.

"Министерският съвет има готовност и работим в посока на това да бъде свикана междуведомствена комисия, за да се насочат допълнителни средства към общините с изгорели имоти - могат да разчитат всички засегнати. Следващата седмица ще приемем и решение за този трансфер за щетите по имотите", каза министърът.

"Разбираме, че подкрепата, която е регламентирана е крайно недостатъчна. Застрахователната култура на българите е доста недостатъчна, за да може да се говори за справедливо обезщетяване. Става дума и за обществени сгради. Призоваваме ви Министерският съвет да отдели достатъчно средства за компенсация на хората. Ние предлагаме национална кампания за събиране на средства", заяви Мая Манолова.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари