Дават 500 евро, ако имате информация за тези красавици!

0
От частното детективско дружество обясняват, че дамите са заподозрени в измами
От частното детективско дружество обясняват, че дамите са заподозрени в измами

Във Фейсбук страницата на сдружението на частните детективи се появиха снимки на две красиви блондинки.

От текста към тях става ясно, че се търси всякаква информация за тях, но засега те са с неустановена самоличност. Русокосите често сменяли самоличностите си, но за едната се знае, че понякога се подвизава под името Анита Петрова

"За достоверна информация - много добро ПАРИЧНО ВЪЗНАГРАЖДЕНИЕ! Анонимността е гарантирана", се казва още в обявата.
От детективското сдружение обясниха, че дамите са заподозрени в извършване на серия измами, но отказват да дадат конкретика за тях, тъй като се води досъдебно производство и от полицията засега молят да не се разкриват детайли. Обявената награда може да стигне до 500 евро за конкретна информация, която да даде възможност да се локализира местонахождението на дамите.

Пари може да спечелят и хора, които имат частични данни за Анита и колежката й, като съответно наградата е по-малка.
Засега издирването на блондинките е в задънена улица. Интернет потребител успял да намери Фейсбук профила на едната дама, но малко по-късно той бил блокиран. Появили са се критики, че от Сдружението на частните детективи разпространяват снимки на жените, но оттам отговарят, че имат право да събират информация по този начин. Допълват и че потребителите на социалните мрежи в подобни случаи много помагат за откриването на издирвани.

За сведение 13-годишната Карина Петрова, която изчезва безследно от дома си в Пазарджик, е намерена именно благодарение на потребителите на Фейсбук. Там зов за помощ, ако някой е видял тийнейджърката, отправи шефката на местния Регионален съюз на фармацевтите Анжела Мизова, която е близка на семейството. По нейна информация Карина била тръгнала за София – с кого, кога и с какъв транспорт, не е ясно. На апела за помощ откликнаха десетки, които постнаха на личните си страници снимка на Карина с надеждата повече хора да я видят. Така буквално за часове мистерията около Карина се разплете и тя се прибра при родителите си.

„Приятели, знайни и незнайни - детето е при родителите си вече. С общи усилия на интернет обществото тя е открита. Здрава е и е добре. Поклон пред съпричастността на всички. Големи благодарности и на нейните приятелки, които осъзнаха сериозността на ситуацията и помогнаха да я открием!“, написа след успешната развръзка Анжела Мизова.

Наскоро и дядо, изчезнал от старческия дом в Шумен, беше открит жив и здрав след повече от едно денонощие скитане. Иван Тодоров бил забелязан от бдителен мъж благодарение на Фейсбук. Там той прочел споделена информация, че полицията издирва лицето. Имало добро описание и снимка и гражданинът веднага се досетил, че е видял човека на тротоар в кв. "Дивдядово". Извикал полицаи и екип се озовал на мястото към 22 часа. Отвели дядото и го предали на служители в дома.

Източник: България Днес
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари