Дъщерята на задържания за убийствата на кучетата край Айдемир е в шок

0
Жената била потресена от постъпката на баща си и участвала в издирването на убитите животни
Жената била потресена от постъпката на баща си и участвала в издирването на убитите животни Снимка: Facebook / Даниела Найденова

Жената била потресена от постъпката на баща си и участвала в издирването на убитите животни

Дъщерята на задържания 59-годишен мъж за убитите кучета в Силистра е участвала в тяхното търсене заедно със съпруга си. Жената е потресена от постъпката на баща си, заяви природозащитничката Даниела Найденова, цитирана от Дарик Радио.

В следобедните часове в неделя Даниела получава снимка на мъж, който влачи с електрически скутер куче. Заедно с още петима души започват да издирват животното в местност край село Айдемир до главния път между Силистра и Русе.

„Случайно се засякохме с мъжа, който е влачил кучето. Той ни каза, че то е живо и има 10 бебета, които всъщност се оказаха 8. Посочи ни мястото и каза, че кучето е вързано за дърво и до него е чувалът с бебета. Продължихме да търсим, но не го открихме и разширихме периметъра в посока към манастира „Покров Богородичен”. В поточе до него мои приятели откриха във водата труповете на майката и на бебета. Чакат се резултатите от аутопсията, но бебета определено са удавени”.

Задържаният 59-годишен мъж не е духовник от манастира, а е светско лице. Той е помагал на монах при отглеждането на животните в помощното стопанство, а за убитото куче се е грижил пазачът на манастира.

„Арестуваният мъж е казал на дъщеря си, че кучето е изяло яйце, а миналата година е посегнало на кокошка. Заради това яйце то е убито”.

Даниела Найденова настоява виновникът за смъртта на кучетата да получи ефективна присъда.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари