Дъщерята на Румен Радев ще играе главна роля във филм на Максим Генчев

1
Дарина Радева притежава сериозен актьорски потенциал, заради който е станала титуляр след проведен кастинг
Дарина Радева притежава сериозен актьорски потенциал, заради който е станала титуляр след проведен кастинг

Дарина Радева притежава сериозен актьорски потенциал, заради който е станала титуляр след проведен кастинг

Дъщерята на президента Румен Радев - Дарина Радева - ще изиграе първата си главна роля във филма на Максим Генчев "1349" по повестта на Иван Вазов "Иван Александър", съобщи режисьорът, цитиран от Площад Славейков.

Филмът спечели субсидия за кинопроизводство от Българската национална телевизия през тази година. Това ще бъде първата екранизация на повестта "Иван Александър", по която Вазов прави пиесата "Към пропаст". В сценария, който не следва буквално текста на Вазовата пиеса, Царство България представлява развита европейска държава от XIV век. В двора четат Бокачо и Петрарка, а болярите и цялата царска свита са типични европейски аристократи.

"Все още не е приключил кастингът на всички роли", уточни Максим Генчев. Предстои да бъде избран актьорът, който ще изиграе цар Иван Александър. Изискванията към него са много, като едно от тях е високият ръст, подчерта режисьорът.

Дарина Руменова Радева ще играе еврейката Сара, в която царят се влюбва и заради която се разделя с жена си царица Теодора. Младата актриса учи III курс в НАТФИЗ в класа на Пенко Господинов. Според Максим Генчев тя притежава сериозен актьорски потенциал, заради който е станала титуляр след проведен кастинг за ролята.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари