Дарина Радева: Баща ми е най-големият ми фен, но винаги сяда на последния ред

0

Дъщерята на президента не се възползва от привилегиите НСО да я охранява и често може да бъде забелязана в градския транспорт

Баща ми е най-големият ми фен, но винаги сяда на последния ред в залата. Избягва първия.”

Думите са на талантливата Дарина Радева, дъщерята на Румен Радев, цитирана от 24 ЧАСА.

Само след дни - на 8 май, красивото момиче става на 22. На рождения си ден както и миналата година тя отново ще е в НАТФИЗ със своите състуденти от “златния клас” на доц. д-р Пенко Господинов, както ги наричат преподавателите.

Третокурсничката изучава актьорско майсторство, а преди дни бе и първият ѝ от общо три дипломни спектакъла за края на годината - “Кентърбърийски разкази” по Джефри Чосър. В първата част на спектакъла Дарина блесна със сценичен костюм, включващ златни рога и дълга полупрозрачна пола, очертаваща идеалната ѝ фигура.

Това е втора премиера за класа на доц. Господинов след пандемията. В него са 21 студенти, които вече имаха открит изпит по сценична реч, а миналия октомври играха Бекет. Още тогава заради талантливите ученици - в НАТФИЗ твърдо ги определят като “златен клас”. Откакто е студентка, Дарина избра визия на бунтарка.

С естествената си красота и романтичното излъчване тя ярко се отличава от клишето, към което голяма част от връстничките ѝ се стремят. Обикновено ходи в тъмни дрехи, а татусите ѝ - бор на дясната ръка, надпис на лявата и птица между гърдите, говорят за свобода на избора ѝ в живота, с което тя много се гордее.

Дарина е отдадена на театъра, който приема като призвание. Въпреки че не е от актьорско семейство, тя от малка има интерес към сцената.

Любовта ми към театъра се появи от нищото - обичам много да ходя на спектакли. Разбрах, че трупата в училище е франкофонска. Обичам френския и мисля, че го говоря добре. Оттам започна всичко - от девети клас, обяснява бъдещата актриса включването си в театралната трупа на на 35-о училище “Ле Страпонтен” (страпонте на френски език означава допълнително столче в театъра - б.а.).

Режисьорът Любомир Сапунджиев - бивш ученик на 35-о, я избрал, без да подозира чия дъщеря е.

Дарина беше ангажирана в спектакъла “Задача с едно неизвестно” по “Скъпа Елена Сергеевна” от Людмила Разумовская. Героинята ѝ бе Ляля, партнираха ѝ Александър Воронов (Паша), Стефан Чолаков (Витя), Камен Златанов (Володя) и Йоана Димитрова (Елена Сергеевна). Тогава Дарина сподели, че миговете ѝ с колегите от трупата, пътуванията и гостуванията са най-хубавите в живота ѝ досега.

След като завърши, тя кандидатства в НАТФИЗ и от първия път бе приета в класа на Пенко Господинов. Двамата се познават от кандидатстудентските изпити. Едва след това доцентът разбрал, чие дете е талантливата му студентка.

"Тя е изключително скромно момиче. Нито моето отношение към нея е по-различно, нито на колегите ѝ към нея. Ако човек не знае, няма как да разбере, че баща ѝ е първият човек в държавата. Освен това е дискретна и забавна", описва Дарина Пенко Господинов, който досега не се е срещал с Румен Радев, за да похвали и пред него таланта на дъщерята.

"В интерес на истината с него не сме се чували, но той проявява интерес от първия ден, в който Дарина влезе да учи при нас. Идваше и гледаше нашите годишни изпити съвсем дискретно. Но иначе не съм се засичал с него, не сме говорили. Предпочитам, като завърши Дарина, тогава да я обсъждаме", с усмивка споделя Пенко.

Преподавателят прибавя още един щрих за своя “златен клас” - всички в него имали отношение “да правят добро на страдащите”.

Вълнувам се от хората в третата възраст. Модерният свят не се съобразява със старите хора и всичко трябва да вършат сами, особено когато нямат деца и внуци, които да им помагат. Те остават сами в този модерен свят и даже светофарите не са достатъчно дълги, за да могат да пресекат. И се чудят първо лекарства ли да си купят, или да се нахранят за месеца, разсъждава дъщерята на президента в интервю.

21-годишната студентка има интереси и към историята. Особено впечатлена останала след първата премиера на класа на постановката “Гласовете на Чернобил”, създаденя по книгата на Светлана Алексиевич “Чернобилска молитва”.

Пиесата дава възможност на зрителите да усетят трагедията в атомната централа преди повече от 30 години чрез истории на хора от Чернобил.

След като доста говорили в класа за аварията и последствията от нея, девойката и състудентите ѝ са категорични, че персонажите, които пресъздават, са едни от най-трудните им досега.

Там е тежка драма и трябва да си подготвен. Всъщност никой, който идва, не е подготвен психически, не знае какво ще гледа. И след това, когато излязат от залата, хората са замислени какво се е случвало в света, понякога са и разплакани, усеща Дарина.

Че е израснала достатъчно в “изваждането” на таланта от себе си, за Дарина е достатъчен и фактът, че преди месеци се пребори в кастинг за първия си филм - “1349” на режисьора Максим Генчев.

“Няколко момичета пробвах. Влезе едно такова диво, прекрасно. Още като я видях, си казах, че е точно това, което търся - царица Теодора - втората съпруга на цар Иван Александър в моята лента, сподели Максим Генчев.

Около евентуалното ѝ участие обаче се разрази шум в парламентарната комисия по култура и медии, тъй като проектът бе финансиран от БНТ. Затова Корнелия Нинова реши да сигнализира СЕМ и поиска проверка за конфликт на интереси.

Реакцията на президента Румен Радев не закъсня и той отбеляза, че от разговора с дъщеря му станало ясно, че нито е поела ангажимент, нито пък е подписала договор за участие в лентата. Запознати издават, че президентът е посъветвал Дарина да откаже ролята, но не е ясно какво решение ще вземе тя.

Пуши, но опитва да се откаже. Обича да почива в каравана

На дъщерята на президента нищо студентско не ѝ е чуждо, дори купоните.

Миналата година тя бе щракната в заведение в прегръдките на фолкизпълнителя Галин да се весели с приятели. Това не е първото ѝ посещение в дискотека.

Тя е канена по безброй празници на съученици и приятели в нощни клубове.

По принцип Дарина пуши, но иска да се откаже. Видимо не се притеснява от строгия си баща, но по-лежерното ѝ поведение е позволено само през ваканциите.

Дъщерята на президента обича да пътува с приятели в каравана. Дарина е далеч от светската суета. Не се възползва от привилегиите НСО да я охранява и често може да бъде забелязана из столичния градски транспорт.

Близки до семейството са категорични, че децата на Радев от първата му жена Гинка са добри и не са разглезени въпреки високия пост на своя родител.

Дарина е в добри отношения и с втората съпруга на държавния глава. На едно от светските събития тийнейджърката бе в рокля, обличана от Десислава Радева.

Мотошампион е запленен от студентката

Мотошампионът Йоан Георгиев е силно запленен от красивите къдрици на дъщерята на Румен Радев - Дарина.

Двамата бяха щракнати от фотографите на “България Днес” да прекарват цял следобед заедно. Бъдещата актриса изчака любимия си след лекции в академията и се качи в белия му бус.

Йоан Георгиев от години се занимава с мотори.

От малък ме влече адреналинът, а когато започнах да се състезавам, много хора повярваха в мен. Повечето приятели и познати, но имаше и такива, които тогава дори и не познавах, в това число и моите спонсори. Упорит и директен съм. Мразя бездействието и постоянно се стремя да надграждам качества и умения. За мен всичко в живота е състезание, а там времето е много ценно и затова се опитвам да го използвам максимално. Никога не се отказвам”, казва в интервю Йоан Георгиев.

Според Дарина мъжът до нея притежавал много от качествата на баща ѝ и именно с това той я впечатлил. Приятели ги запознават съвсем случайно на купон.

Преди Йоан Георгиев Дарина май не е имала сериозен приятел. Според нейни колежки в мотошампиона тя била влюбена, но не коментирала отношенията им, а само, че има мъж до нея, към когото изпитва сериозни чувства.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари