Държавният секретар на САЩ ще посети Украйна утре

1
Зеленски призова Путин за пряка среща
Зеленски призова Путин за пряка среща Снимка: БТА / архив

Зеленски призова Путин за пряка среща

Украинският президент Володимир Зеленски призова за пряка среща с руския държавен глава Владимир Путин, предава Би Би Си. Това стана на пресконференция се в метростанция в украинската столица Киев.

Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън ще посети Украйна утре, съобщи Зеленски.

Украйна от дълго време очакваше високопоставено посещение от САЩ в знак на подкрепата на САЩ за Киев, коментира Би Би Си, цитиран от БНР

По време на пресконференцията Зеленски отново призова за среща с руския лидер Владимир Путин в опит „да се сложи край на войната“, като каза, че „не се страхува да срещне“ с Путин, ако това ще доведе до мирно споразумение между Русия и Украйна.

„Войната може да бъде спряна само от онези, които я започнаха“, каза Зеленски.

Киев обаче ще се оттегли от преговорите с Москва, ако украинските войници, блокирани в стоманодобивния завод "Азовстал" в Мариупол, бъдат убити от руски войски. „Ако нашите хора бъдат убити в Мариупол и ако тези псевдореферендуми се организират в южния район на Херсон, тогава Украйна ще се оттегли от всеки преговорен процес“, каза президентът.

Зеленски настоя да се сложи край на войната и че всеки „здравомислещ човек би избрал дипломатическия път“ за решаване на въпроси пред военния.

Нашите партньори, както европейски, така и отвъд океана - Съединените щати и Канада – всички виждат, че това, което Русия казва и прави, е, че не иска Украйна на масата за преговори, за да се сложи край на войната", категоричен бе Зеленски. „Думите "Русия" и "доверие" не са синоними. Те са антоними - Русия просто говори нещо, което по никакъв начин не отговаря на действията ѝ”.

Президентът допълни, че не се страхува за живота си, но семейството му много се притеснява за него.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 6
    3
    Питам
    Дали най-после украинският министър си отиде?
  • -5
    2
    ахахаха
    каза бай ганьо русенеца дето страната му е последния свят редом до конго
  • 4
    1
    русенец
    Я! Че откъде керосин в САЩ, че ще се развяват до Украйна?:))))))))) Блинки, налей акъл в кухата тиква на пудела си, че ако продължава да се паянти , Америка става страна от третия свят.:)
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпа, детето не ще да заспи.
Да му изпея ли песен?
- Първо опитай с добро!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари