Държавният секретар на САЩ пристигна в Молдова

1
Страната се страхува да не стане обект на руска агресия, също като Украйна
Страната се страхува да не стане обект на руска агресия, също като Украйна Снимка: Graeme Jennings/The Washington Examiner/Bloomberg

Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен пристигна вчера в Молдова.

Блинкен е там, за да покаже подкрепа за тази страна, залята от вълна от украински бежанци и страхуваща се да не стане също като Украйна обект на агресия от страна на Москва, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

Часове преди пристигането си Блинен посети границата между Украйна и Полша, която прие 700 000 украинци, избягали от войната. Той заяви на поляците, че САЩ искат да мобилизират 2,75 милиарда долара за облекчаване на хуманитарната ситуация.

Блинкен ще се срещне днес с молдовския президент Мая Санду, с министър-председателят Наталия Гаврилица и с външния министър Нику Попеску.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    1
    Н.Ц.В.
    Никой от отговорните западни ръководители , не иска да стъпи в България ! Дори изостаналата Молдова е предпочитана дестинация пред нас ! Тъжно ,но е истина ! За съжаление Западна Европа ни смятат за ''Чугунени петоколонници '' и не ни вярват за НИЩО ! Инвестиции никакви,изостаналост -повсеместна,путинофилия навсякъде и накъде ? Към Сибир и мизерията !Това искаме и това ще получим !
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Моногамна жена - това е жена, която съсипва живота само на един мъж.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари