Държавите от ЕС и НАТО преминаха на специален режим на бойна готовност

2
Мярката е предприета заради атаката на Иран срещу Израел
Мярката е предприета заради атаката на Иран срещу Израел Видео: NOVA

Мярката е предприета заради атаката на Иран срещу Израел

Европейските държави от системата на ЕС и НАТО преминаха на специален режим на бойна готовност след нападението с дронове на Иран срещу Израел, предава NOVA. Тази мярка се предприема при определен тип непредвидени ситуации, които изискват някаква форма на защита - освен на партньорите в региона, така и на техните контингенти в зоната на конфликт.

Първият от световните лидери от демократичния свят и от Европа, който реагира, беше британският премиер Риши Сунак. Той осъди безразсъдната атака срещу Израел.

Освен това другите лидери, които веднага отреагираха от Европейския съюз, беше на първо място дипломат номер едно Жозеп Борел, който осъди неприемливото иранско нападение. Германския външен министър изпревари канцлера Олаф Шолц, като каза, че Иран рискува да потопи целият регион в хаос и неговите проксита трябва да спрат незабавно.

Френският външен министър отреагира и осъди категорично атаката, като каза, че Иран е предприел стъпка за дестибилизиране в региона. Най-предпазлив беше испанският премиер Педро Санчес. Той въобще не спомена в реакцията си Израел,както и Иран.

Почти всички лидери или техните външни министри отреагираха. До момента не се е произнесъл представител на НАТО, както и председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    7
    Дагонов
    Аз съм чувствителен само анално, затова си изкарвам прехраната със задника си!
  • 3
    6
    До Дагонов
    Много си чувствителен /на/,С висока художествена стойност,картинка Да не си от ЕС или НАТО?
  • 0
    5
    Спец.Режим ЕС и НАТО
    Държавите от ЕС и НАТО преминаха на спец.режим на бойна готовност с кодовото име "пръц".Кодовото име е такова защото се получава след джендър изпълненията на целият ЕС и НАТО.Нали халките им са разхлабени,няма как да е.
  • 9
    4
    джони
    Споко г-н Дагонов, няма какво толкова да се коментира. "Атаката" беше предизвестена и всички знаеха предварително, до степен, начален час. Русенци със своята интелигентност, разбират това. За теб не е сигурно.
  • -5
    3
    Дагонов
    Поне не говоря на "бе" и не обиждам анонимно. И аз мога да се изходя с нецензурни думи в устата ти, но знам, че ще ти направя кефа, понеже вие селяндурите по цял ден така се забавлявате.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари