Държавата отнема атрактивен имот на сводник от Русе

0
От Косев се отнема в полза на държавата атрактивен имот с площ над 150 кв. м. в централната част на Русе
От Косев се отнема в полза на държавата атрактивен имот с площ над 150 кв. м. в централната част на Русе

Варненският апелативен съд уважи исковете на Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество и потвърди отнемането на собственост за над 805 000 лв. от Васил Дотков и Яхия Хашиев, съобщи Би Ти Ви.

От Васил Дотков се отнема имущество за 359 085 лв. - луксозен мезонет във Варна. Той има присъда за разпространение на наркотици, а през май 2016 г. Варненският окръжен съд е постановил наказание доживотен затвор за двойно убийство.

С друго решение на Варненския апелативен съд от Яхия Хашиев и Марин Стоев се отнема собственост на обща стойност 446 245 лв.

Хашиев, който е чеченец с руски паспорт, живеещ от години в България, има присъда за документна измама. От него се отнемат три имота във Варна и областта, както и суми от продажбата на имущество.

Същевременно Великотърновският апелативен съд потвърди решението на Русенския окръжен съд, с което се отнема в полза на държавата незаконно придобито имущество от обвинен в сводничество. Делото е срещу Пламен Косев и продължава от 2010 г.

От Косев се отнема в полза на държавата атрактивен имот с площ над 150 кв. м. в централната част на Русе, лек автомобил и суми в размер на над 47 000 лв.

Източник: btv.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари