Дърво падна върху кола в центъра на Русе

1
Произшествието е възникнало на улица "Александровска"  /Снимката е илюстративна/
Произшествието е възникнало на улица "Александровска" /Снимката е илюстративна/

Произшествието е възникнало на улица "Александровска"

През изминалите две денонощия екипите на пожарната са реагирали на 24 сигнала.

В събота екипите са гасили пожари в сухи треви, без нанесени загуби, в селата Долно Абланово, Пейчиново и Смирненски. Реагирали са и на сигнал за горящо царевично стърнище на разклона за с. Червен и с. Табачка, което са ликвидирали на площ от около 100 кв. м.

В неделния ден и тази нощ огнеборците са отработили общо 20 сигнала.

Запалени и оставени без надзор отпадъци в близост до двор са гасили беленските огнеборци в с. Караманово, между 13:58 и 15:15 часа. От 14:03 до 18:10 часа екип от РСПБЗН - Сливо поле и още един от Втора РСПБЗН - Русе са изпратени на сигнал за запалени сухи треви в близост до къщи на адрес в с. Малко Враново, пътя за село Черешово. На място пожарникарите са установили да горят сухи треви, като вследствие на силния вятър пожарът се бил прехвърлил и в стопанска постройка в частен имот. При произшествието няма пострадали.

В 14:24 часа пожарникари от РСПБЗН - Ветово са изпратени на сигнал за запалени сухи треви на адрес гр. Ветово, но при пристигане на адреса установяват, че гори нерегламентирано сметище, суха трева и храсти. Вятърът е бил много силен и за труднодостъпните места се е наложило да използват моторен уред за одухване.

Произшествието е ликвидирано до 15:30 часа. От 14:50 до 15:35 часа екип на РСПБЗН - Бяла е работил по гасене на запалени и оставени без надзор отпадъци на адрес в с. Полско Косово. Между 14:55 и 16:10 часа екип на районната служба в Две могили е изпратен в с. Кацелово, където е ликвидирал пожар в сухи треви. От 15:56 до 16:20 часа един екип от РСПБЗН - Ветово е насочен към адрес в с. Бъзън, откъдето са сигнализирали за запалени сухи треви. На място огнеборците са установили, че пожарът е ликвидиран от съседи, които разказали, че от силния вятър жиците са се допрели една в друга и са паднали искри в дворното място на къщата, намираща се срещу бензиностанцията на селото.

В 16:16 часа три екипа от РСПБЗН - Две могили, от РСПБЗН - Бяла и от ССОД - Русе са изпратени на сигнал за запалени сухи треви в близост до къщи в с. Баниска. Там са установили да горят сухи треви и храсти на голяма площ, като пожарът е бил засегнал голям брой дворове на обитаеми къщи и стопанска постройка за съхранение на дърва. Действията на служителите по ликвидиране на произшествието са продължили до 20:12 часа.

От 16:21 до 17:45 часа два екипа от Първа РСПБЗН са гасили запалени сухи треви на адрес на ул. Агликина поляна в Русе. Между 16:57 и 17:45 часа такъв пожар са погасили служители от РСПБЗН - Бяла на адрес в с. Босолковци, като до него се е стигнало, след като от силния вятър жици на електропреносната мрежа се били допрели една в друга и са предизвикали запалването.

Сигнал за дърво паднало върху лек автомобил е вдигнало на крак екип на ССОД - Русе, за времето от 17:23 до 18:20 часа. Произшествието е възникнало на улица "Александровска" в Русе. Екипът е отстранил голям, сух клон, който бил паднал върху превозното средство.

Още няколко пожара в сухи треви са гасили огнеборците: от 18:32 до 19:55 часа екип от РСПБЗН - Сливо поле е работил на адрес в с. Голямо Враново; от 19:06 до 21:12 часа екип от РСПБЗН - Ветово е изпратен в гр. Сеново, където на различни места в гробищния парк е имало запалвания и горенето се е усилвало, заради силния вятър; от 19:08 до 20:35 часа служители на РСПБЗН - Бяла са потушили такъв пожар и в с. Караманово; между 19:35 и 20:20 часа от РСПБЗН - Две могили са пратени пожарникари и в с. Батишница, където са гасили запалени сухи треви и храсти в близост до царевично стърнище; от 23:29 до 00:30 часа екип на РСПБЗН - Две могили е посетил сигнал за запалени сухи треви в близост до жилищни сгради в с. Иваново, където също силният вятър е предизвикал допиране на жиците и искрене.

Между 20:10 и 20:35 часа екип от Първа РСПБЗН е изпратен на сигнал за паднало дърво върху електропреносна мрежа на адрес в гр. Русе на ул. Йосиф Дайнелов. Екипът е отстранил дървото.

Два екипа от РСПБЗН - Две могили и един от ССОД - Русе, за времето от 20:18 до 22:20 часа са работили в с. Обретеник, където са гасили запалване в царевично стърнище и нерегламентирано сметище.

От 21:38 до 22:03 часа часа екип на РСПБЗН–Ветово е гасил пожар в отпадъци на нерегламентирано сметище в гр. Ветово.

В 00:08 часа е постъпил сигнал за пожар във вила на адрес в град Русе на ул. Агликина поляна. Там са изпратени два екипа от Първа РСПБЗН и един от ССОДРусе, но при пристигане на адреса се е изяснило, че са горели сухи треви, храсти и отпадъци в близост до обитаеми къщи, но няма засегнати стопански постройки или жилищни сгради. До 01:50 часа пожарът е бил ликвидиран.

Последното излизане на екипите тази нощ е било в 00:35 часа. Екип от РСПБЗН–Ветово е изпратен да погаси запалени отпадъци на адрес на ул. Желю Войвода в гр. Ветово, където освен камари с боклуци, пожарът е бил обхванал и висока растителност в нерегламентираното сметище.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    4
    Сложен казус
    Значи, тоя първия "умник" вероятно е наясно що е то ГО, каско или закона за отговорност на държвата и общините за вреди /от 12.07.2006г./ Допускам това, след като община Русе ми изплати сумите за смачкания ляв калник от паднало дърво /непосредствено до историческия музей/. След две съдебни инстанции. Изплати и 600 лева хонорар на адвоката ми. Сега са джобни ама преди 10 години си бе някаква пара. Идея си нямам какви са били съдебните разноски. Нали, да не влизам в подробности как се надува фактура за ремонт в такива ситуации. Общината си плати че и с лихвите. Аз съм доволен.
  • 3
    3
    До 2
    Абсолютно си прав - никъде по Главната не е разрешено паркирането. А тоя тарикат си го е разрешил самосиндикално, сега да си носи последствията. Умникът с първия коментар явно не е съвсем наясно какво е "Гражданска отговорност", но дава акъл да се водят дела.
  • 6
    2
    Хм
    Къде е разрешено паркирането на Александровска?
  • 3
    1
    Сложен казус
    Нали, то ГО не покрива такива щети. Сега се започват едни дела срещу общината. Тя ще излезе с номера, че имало "форсмажорни обстоятелства". Понеже съм минал по тоя път, съдете до дупка. Има смисъл. Бавно става, но има смисъл.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари