Даровитите деца в Русе получиха грамоти

2

Днес, в зала „Европа“ на Доходното здание бяха връчени грамоти на деца с изявени дарби от град Русе за 2015 година.

На събитието присъстваха кметът на Община Русе г-н Пламен Стоилов, зам.-кметът г-н Иван Григоров, зам.-кметът г-н Димитър Наков, директор дирекция „Култура и образование“ Ирена Петрова, директори на училища, преподаватели, треньори, родители и гости.

Кметът на Община Русе Пламен Стоилов поздрави всички присъстващи като заяви своето уважение и възхищение към даровитите деца на Русе.

„Обръщам се към вашите родители и преподаватели, за да изкажа своите благодарности за това, че ви подкрепят и полагат огромни усилия, за да ви изградят като достойни личности. А на вас скъпи ученици, пожелавам да имате високи цели, за да се гордеем с вас, да се гордеем, че сме русенци“ – това каза кметът на Община Русе Пламен Стоилов.

С Решение № 1382 от 23 април 2015 год. на Общински съвет Русе е приета Програма на мерките за закрила на деца с изявени дарби през 2015 год., за насърчаване на творческите заложби и потребности чрез еднократно финансово подпомагане или предоставяне на годишна стипендия. 

222-ма възпитаници на 15 общински, 5 държавни и 1 частно училища получиха допълнително материално стимулиране през 2015 година на стойност 17 100 лв.

Средствата са от предвидените в бюджета на Община Русе такива за подпомагане на деца с изявени дарби. Финансовите стимули са за призови класирания от конкурси в областта на културата, изкуството, науката и спорта – общински и регионални етапи, от национални олимпиади, състезания, държавни първенства по различни видове спорт, ученически игри и др.

С едногодишни стипендии в размер на 135 лв. месечно са отличени и 6 ученици от Математическа гимназия „Баба Тонка”, 2 ученици от Средно общообразователно училище за европейски езици „Св. Константин-Кирил Философ” и един от Английска гимназия „Гео Милев“.

Те са завоювали призови места на Национални олимпиади по физика и информатика и математически състезания; Национални конкурси в областта на литературата и изкуството; Държавни спортни първенства и шампионати; Международни музикални конкурси.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари