Дарина, дъщерята на президента, има право на свой живот

0
“Грехът” на Дарина е вероятно в професията, която е избрала и тя оттук нататък ще е под прожектори, но не заради баща си, а заради сцената
“Грехът” на Дарина е вероятно в професията, която е избрала и тя оттук нататък ще е под прожектори, но не заради баща си, а заради сцената Снимка: Instagram

“Грехът” на Дарина е вероятно в професията, която е избрала и тя оттук нататък ще е под прожектори, но не заради баща си, а заради сцената

На 1 януари президентът Румен Радев пусна в профила си във фейсбук снимка, от която се разбра, че е бил с дъщеря си Дарина на новогодишния концерт на Виенската филхармония. Социалните мрежи реагираха както винаги - те силно любят и мразят. И повече кънтят вторите.

Момичето, студентка в НАТФИЗ, за което преподаватели и колеги споделят, че е талантлива и от нея ще стане добра актриса, дни по-късно бе въвлечена в нов, абсурден вихър покрай един слаб филм, коментира 24 ЧАСА.

Откровената глупост или злонамереност стигна до “разконспириране” оцеляването на директора на БНТ срещу предстоящ проект на същия режисьор, убил с филма си оная вечер Ботев. И за да стане интригата институционално парадоксална, депутатите, сред които и партийни лидери, привикаха Емил Кошлуков. Само иначе емоционалният Костадин Костадинов от "Възраждане" се пробва да успокои страстите в парламента, напомняйки на колегите си, че дори "мафията" не е тормозила семействата на политиците.

От времето, в което Румен Радев стана публична личност, хейтъри не просто следват, а преследват 21-годишната Дарина в социалните мрежи - как е облечена, какво споделя, кой е до нея, какво репетира, как отдъхва... “Грехът” на Дарина е вероятно в професията, която е избрала като деветокласничка, и тя оттук нататък ще е под прожектори, но не заради баща си, а заради сцената.

Зад фактите за децата на Желю Желев, Петър Стоянов, Георги Първанов, Росен Плевнелиев и Румен Радев обаче има неща, за които си струва да се замислим.

Какво е да си дете на президент? Как се отнася обществото ни към тяхната публичност? Справедливо ли е да бъдат гледани под лупа и всяка тяхна публична поява да бъде бурно коментирана?

И не, те не са принцове и принцеси. Принцове са тези, които наследяват трона в монархия, затова към Уилям и Хари има нестихващ интерес от раждането им.

Но в мандатната демокрация децата не наследяват постове.

Ние може да харесваме или не фигурата и ходовете на един или друг президент, но е грубо и жестоко да пренасяме това отношение към децата им. И да се отнасяме към тях с подозрение, да им отказваме правото на лично пространство - а една част от хората в социалните мрежи правят точно това. В четвъртък това направиха и депутатите. Искат да им отнемат шанса да имат свой път, различен от този на родителите. Което е повече от несправедливо. Жестоко е.

Синовете и дъщерите на политиците са младежи, които имат право да живеят живота си на друг етаж, не на този с прожекторите, насочени към родителите им. Трябва ли да се крият от публичност, да се напрягат от асоциации с родителите си? Да бъдат натоварвани с тежки отговорности само защото са деца на родителите си?

В толерантно и зряло общество трябва да има неписан регламент, в който хората се преценяват по собствените им качества, а не по отношението към родителите. И не им се прехвърлят въображаеми грехове.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    1
    Ffhjnljvbnmcc
    Точно така, свой живот, не пропуска на тати за виенската филхармония, където да роши по време на концерта главата си….Между другото бащата явно се има вече за вечен избран фараон….те това е драмата на тия двамцата
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Кое за жените шофьори е най-неприятното при паркиране?
- Свидетелите!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари