Дари кръв, сподели живот!

0
Българският Червен кръст – Русе организира промоционална кампания: Седмица на безвъзмездното кръводаряване
Българският Червен кръст – Русе организира промоционална кампания: Седмица на безвъзмездното кръводаряване

“Дари кръв, дари плазма, сподели живот, прави го често!“

Българският Червен кръст – Русе организира промоционална кампания: Седмица на безвъзмездното кръводаряване. В периода от 14 до 21 юни 2023 год. ще бъдат разпространявани информационни материали и ще се провеждат различни открити уроци за насърчаване на безвъзмезното и доброволно кръводаряване сред младите хора!

Тази година мотото на Световния ден на кръводарителя – “Дари кръв, дари плазма, сподели живот, прави го често!“ насочва общественото внимание към пациентите, нуждаещи се от доживотна поддържаща терапия с кръв и кръвни съставки, и ролята, която всеки от нас може да има за спасяването на техния живот, обясниха от организацията.

"Човешката кръв няма заместител и редовното кръводаряване е от решаващо значение за осигуряването на достатъчно количество кръв и кръвни съставки, необходими за лечението на всички нуждаещи се пациенти.

Всеки, който желае да спаси човешки живот, може да дари кръв в Отделението по трансфузионна хематология към УМБАЛ „Канев“ Русе от 8:30 до 12:30 часа всеки работен ден!

Всеки доброволен и безвъзмезден кръводарител минава с предимство!

Нека не забравяме, че пациентите се нуждаят от кръв всеки ден!", призоваха от БЧК - Русе.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    2
    Мунчо
    Защо само сутрин? Ами не мога.
  • 3
    1
    жоро
    Ха,големи смешници ! Будалите и ахмаците измряха с идването на демокрацията . Та значи не дай си боже да попаднеш в болница и ти се наложи кръвопреливане тогава родата ти търси и намира кръв за по 400 - 500 лв. на банката , а тука тарикатите искат да им се хариже . Няма го майстора , то бе по времето на соца когато и здравеопазването бе безплатно и живота се ценеше.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари