Дарете косата си за онкоболни, пострадали от химиотерапия!

1
Доброто трябва да е заразно
Доброто трябва да е заразно

Знаете ли как се чувства човек, когато загуби косата си?

Фризьорът от студио „Арт форум“ в София Албена Атанасова знае. Многократно тя е помагала на хора с такъв проблем, който се проявява най-често при химиотерапия на онкоболни, както и при ред други заболявания.

Виждала е болката в очите им, а и знае, че много хора не могат да си позволят перука заради финансови затруднения. Затова Албена е решила да предложи услугите си безплатно. „Много хора имат желание да дарят отрязана коса, носена коса, екстеншън... Идеята ми е да се събира на едно място тази коса и човекът, който дарява, да остави телефона си. По този начин човекът, на когото се дари косата, ще може да му звънне и да каже: „Благодаря“, разказа фризьорката.

Косата ще се събира в нейното студио, а след това студенти от Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство в Пловдив - под наблюдението на своите педагози, ще изработят перуките от дарената коса.

За тях ще е полезно да се научат, тъй като труда за изработка на една перука е сериозен и като цена, и като време“, добавя Албена. Виждала е много хора, които са загубили косата си заради болест и се нуждаят от перуки. Имало много лоши практики и затова решила, че трябва да прави добро за хората в нужда. „Не искам реклама, смятам, че ние хората трябва да се научим да си помагаме и да правим добро. Това е единственият ми мотив“, казва тя.

Албена е фризьор от 15 години, започнала сама да се учи, защото тогава нямало откъде, станало и вече професията е част от живота й. Работи за големи филмови холивудски продукции, които се снимат у нас - „Херкулес“, „Непобедимите“ и др. „

В киното има много перуки и много работа с коса. Интересно ми е. Много е творческо, човек може да изрази себе си, няма два еднакви случая“, разказва и добавя, че така се вади индивидуалност на героя – „дали е лош, добър, щастлив, защото косата подсъзнателно отразява същността на човека“.

За „Херкулес“ е изчела цялата гръцка митология, за да вникне в епохата.

Доброто трябва да е заразно“, е мотото й и затова е решила да започне кампанията за даряване на коса, заедно с friziori.bg.

Хаштагът на кампанията в социалните мрежи е #darikosa

Контакт със студиото може да намерите в каталога ни - http://www.friziori.bg/profile,315,frizorsko-studio- art-forum.

Адресът е София, ул. „Златовръх“ 21-23.

Телефонът е +359888542927

Имейлът е [email protected]  https://www.facebook.com/friziori/videos/522476541291435/

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари