ДАНС наложи забрана на двама руски шпиони да влизат в страната

0
В ДАНС е придобита информация, според която Владимир Горочкин и Татяна Горочкина са разузнавачи-нелегали
В ДАНС е придобита информация, според която Владимир Горочкин и Татяна Горочкина са разузнавачи-нелегали Снимка: БГНЕС

В ДАНС е придобита информация, според която Владимир Горочкин и Татяна Горочкина са разузнавачи-нелегали

ДАНС наложи забрана за влизане в страната на лица, установени като разузнавачи-нелегали на Службата за външно разузнаване на Руската федерация, предаде БГНЕС.

Със заповед на председателя на Държавна агенция „Национална сигурност" (ДАНС) на 26.02.2024 г. на руските граждани Владимир Николаевич Горочкин, роден на 28.12.1984 г. в Калининград, Руска Федерация и Татяна Анатолиевна Горочкина, родена на 09.03.1986 г. в село Хватовка, Саратовска област на Руската федерация, е наложена принудителна административна мярка „забрана за влизане и пребиваване на територията на държавите-членки на Европейския съюз" за срок от 5 години на основание чл. 42з, ал. 1, т. 1 във връзка с чл. 10, ал. 1, т. 1 и чл. 44, ал. 1 от Закона за чужденците в Република България, тъй като за двете лица има данни, че действат против сигурността на страната.

Установен е периодът, в който двете лица са пребивавали на територията на Република България, представяйки се за българските граждани Денис Рашков и Диана Рашкова, използвайки лични документи с посочените самоличности.

В ДАНС е придобита информация, според която Владимир Горочкин и Татяна Горочкина са разузнавачи-нелегали, участници в операция на Службата за външно разузнаване на Руската федерация, целяща осъществяване на разузнавателно проникване чрез използване на чужди самоличности.

Според придобитите данни, основната цел на присъствието на Владимир Горочкин и на Татяна Горочкина в страната ни е била да се сдобият с необходимите им български документи за самоличност и с правдоподобни биографични данни, потвърждаващи автентичността на същите, които впоследствие да използват за извършване на разузнавателна дейност извън територията на Република България

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    6
    мхм
    абе ДАНС тук има един чукундур с ник русенец, него кво го бавите. качвайте го на влака за любимата раша
  • 2
    5
    чудна работа
    Хващат шпиони, ама не ги съдят, а ги гонят?!? Абе тези извършили ли са престъпление съгласно нашите закони или не?!? Ако да, що не ги съдите, ако не, защо ги гоните, тези лица нямат дипломатически имунитет и отговарят на общо основание! Та последно, шпиони ли са или е ПР акция?!?
  • -3
    4
    Джони Инглиш от МИ-6
    Нещо твърде сложно изглежда - да дойдат от Русия тука, за да си намерят български паспорти. Пък след туй да отидат някъде другаде. Че то е пълно с руснаци на Черноморието ни - дори и продавачките във всяко второ магазинче си говорят по руски.
  • 1
    3
    Sтанко
    Как ще забраняват на нашите шпиони да влизат в Задонайската Гоберния? Че тя си е част от нашата Великата РоZZсия! Бугарите никога не сте саштествували! Добре, че е била РуZZшлямия, че да ви даде писменос, език, религия и колтура! Спаваму Путлераму! Болхария на жопа!
  • -3
    2
    до 1
    Байко Борисов преди време пред камери и микрофони каза и то с гордост, че с резидента на ЦРУ в България заедно пишели рапортите. Сигурен съм, че това отговори на въпроса ти.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Моногамна жена - това е жена, която съсипва живота само на един мъж.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари